Nije vlada ispunjavanje želja

Izvor: B92, 03.Jul.2012, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nije vlada ispunjavanje želja"

Beograd -- Lider LDP-a Čedomir Jovanović u razgovoru sa Filipom Rikerom preneo je da se vlada ne pravi da bi se ispunile "sve želje" lidera SNS, SPS ili URS.

On je dodao da LDP može da bude samo "efikasna i beskompromisna opozicija".

"Ne pravi se vlada da bi se ispunjavale sve želje Dačića, Vučića ili Dinkića, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nego da bi se odgovorilo na probleme društva i potrebe građana", rekao je Jovanović na sastanku sa Rikerom, a saopšteno je iz LDP.

On je Rikeru rekao da je LDP prekinula razgovore o formiranju vlade kada je postalo očigledno da je sa socijalistima nemoguće postići saglasnost o promeni dosadašnje "pogrešne politike".

"Zato razgovore SNS, URS i SPS o vladi vidimo kao poslednju fazu politike demagogije i populizma, koja je uništila zemlju, i zbog toga možemo da budemo samo efikasna i beskompromisna opozicija", rekao je Jovanović.

Lider liberala je rekao i da nije bilo spremnosti da se stavi tačka na dezorijentisanost zemlje, zavede red u javnim finansija, radi na ozbiljnim reformama u obrazovanju, zdravstvu i svim drugim segmentima društva kojima je potrebna hitna modernizacija kako se u potpunosti ne bi urušili.

"Za nas je apsolutno neprihvatljivo svako bežanje od ključnih poslova kao što su integracija Srbije u Evropu, stvaranje kvalitetnijih odnosa u regionu, kreiranje ambijenta za razvoj tržišne ekonomije, razvoj i dalja afirmacija građanskih i medijskih sloboda, vladavine prava", poručio je Jovanović i dodao da je od početka svima bilo jasno da bi ulazak LDP-a u vladu predstavljao raskid sa politikom koja je upropastila zemlju.

On je na sastanku sa Rikerom rekao da smatra da je situacija u kojoj se zemlja nalazi epilog pogrešne politike koja se godinama vodila, a koje su obeležili ili obračuni sa idejom moderne Srbije koju je gradio Zoran Đinđić ili propuštene prilike da se Srbija na taj politički kurs vrati.

Sastanku Jovanovića i Rikera prisustvovali su zamenik predsednika LDP-a Nenad Milić, potpredsednik te stranke Ivan Andrić i član Predsedništva LDP-a Bojan Đurić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada se ne pravi zbog želja Dačića, Vučića ili Dinkića

Izvor: Kurir, 03.Jul.2012

Lider LDP-a rekao Filipu Rikeru da su prekinuli razgovore o formiranju vlade kada je postalo očigledno da je sa socijalistima nemoguće postići saglasnost o promeni dosadašnje "pogrešne politike"..BEOGRAD - Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović u razgovoru sa zamenikom pomoćnika...

Nastavak na Kurir...

LDP: Bićemo efikasna opozicija

Izvor: RTS, 03.Jul.2012

Čedomir Jovanović u razgovoru sa Filipom Rikerom rekao da će LDP biti "efikasna i bezkompromisna opozicija, saopšteno je iz te stranke. ..Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović u razgovoru sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Filipom Rikerom preneo je da LDP može da bude...

Nastavak na RTS...

Formula za buduću vlast

Izvor: RTS, 04.Jul.2012, 00:52

Nova vlada verovatno će biti formirana u roku koji su naveli lideri stranaka koje vode pregovore o formiranju budućeg kabineta, rekli gosti emisije “Oko”. Formiranje vlade nije jedini ni najvažniji razlog posete američke delegacije, već je glavna tema Kosovo i Metohija, saglasni su novinari...Nova...

Nastavak na RTS...

LDP: Formiranje vlade nije ispunjavanje želja

Izvor: Akter, 04.Jul.2012

Liberalno demokratska partija prekinula je razgovore o formiranju nove vlade "kada je postalo očigledno da je sa Socijalistističkom partijom Srbije nemoguće postići saglasnost o promeni dosadašnje pogrešne politike, izjavio je lider LDP Čedomir Jovanivić

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.