Nije moguć dogovor DS i SNS o vladi Vojvodine

Izvor: Radio 021, 26.Sep.2014, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nije moguć dogovor DS i SNS o vladi Vojvodine"

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke (DS) u Skupštini Vojvodine Borislav Novaković negirao je tvrdnje predsednika Skupštine Vojvodine Ištvana Pastora da je moguć dogovor DS i Srpske napredne stranke o koncentracionoj vladi Vojvodine.

"Politika jeste veština mogućeg, ali u ovom trenutku dve stvari su nemoguće: nemoguća je koncentraciona pokrajinska vlada, a nemoguća je i pokrajinska vlada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u kojoj će sedeti zajedno i DS i SNS. Nije moguća koalicija DS-a i SNS-a u Vojvodini", rekao je Novaković. Funkcioner DS je demantovao i Pastorove navode da u razgovorima stranaka u koje nije uključena javnost nema "zabetoniranih stavova" i dodao da nema razlike između javnog stava DS-a u pogledu koalicije sa SNS od "nejavnog" stava te stranke.

Predsednik Skupštine Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je prethodno da je moguć dogovor između DS i SNS oko oblika Pokrajinske vlade. "Ne mogu s potpunom sigurnošću da tvrdim da će dogovor biti postignut, ali su velike šanse", kazao je Pastor.

Borislav Novaković je rekao da je, s druge strane, saradnja svih poslaničkih grupa u Skupštini Vojvodine moguća i poželjna, kako bi se postigao što širi konsenzus oko najvažnijih pitanja koji se tiču autonomije Vojvodine. Precizirao je da je reč o pitanjima poput izmene Ustava Srbije i definisanja autonomije Vojvodine, donošenja zakona o finansiranju pokrajine i zakona o nadležnosti Vojvodine, kao i o izmenama Zakona o svojini.

"Značaj ovih poslova prevazilazi uobičajenu podelu na poziciju i opoziciju u skupštinama Srbije i Vojvodine", ocenio je Novaković i dodao da je "imperativ" za sve poslaničke grupe da učine napor na približavanju stavova o pitanjima koja su važna za definisanje autonomije Vojvodine. "Međutim, jedno je razvijati saradnju sa svim poslaničkim grupama, a drugo je govoriti o koalicijama", poručio je Novaković i dodao da DS čvrsto stoji uz Ligu socijaldemokrata Vojvodine i SVM, svoje koalicione partnere, i nada se da će se vladajućoj koaliciji pridružiti i Nova demokratska stranka.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.