Nema krize SPS i SNS oko Beograda, rešenje do kraja nedelje

Izvor: Politika, 26.Sep.2013, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema krize SPS i SNS oko Beograda, rešenje do kraja nedelje

BEOGRAD –Potpredsednica SNS Zorana Mihajlović izjavila je danas da nema krize u odnosima naprednjaka i socijalista kada je reč o izborima u Beogradu i istakla da postoji plan funkcionisanja grada posle smene gradonačlenika Dragana Đilasa, koji će do kraja nedelje biti objavljen.

„Postoje razne varijante. Mi smo već izjavili da nema problem da bude izbora i da se oni održe u nerednih šest meseci. Razgovraćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << sa partnerima - nikada ni jednu odluku nismo doneli, a da nismo razgovorali”, rekla je Mihajlović gostujući na TV B92.

Upitana da prokomentariše suprotne stavove socijalista po tom pitanju i izjavu lidera SPS i premijer Srbije Ivice Dačića da nije logično da se samo u Beogradu ide na izbore, a u svim drugim gradovima na prekompomovanje vlasti, Mihajlović je rekala da to nema krize, već da su u pitanju razgovori i pregovori.

Prema njenim rečima, od samog početaka rada vlade, koalicioni partneri dogovorali su sve ključne teme i ništa nije „sečeno preko kolena”.

Mihajlović je rekla i da će partneri u Beogradu do kraja nedelje saopštiti sve odluke vezane za dalje funkcionisanje grada, ali nije mogla da precizira hoće li se ići na privremenu upravo i izbore, ili na neku drugu varijantu.

Na pitanje ima li SNS kandidata za gradonačelnika Beograda, Mihajlović je rekao da kandidata ima nekoliko i da to nije pitanje samo jednog čoveka već čitavog tima.

Ona nije mogla da saopšti imena potencijalnih kandidata, ističući da SNS o tome nikada ne govori unapred: „Nikada nismo išli okolo i davali imena medijima”.

Upitana da prokomentariše kritike upućene predsedniku Skupštine Nebojši Stefanoviću zato što vodi stranačke konferencije u glavnom gradu; Mihalović je rekla da treba pogledati ko to kritikuje - demokrate, koje, kako smatra, pre treba da se bave sobom.

Ona se osvrnula i na izjavu razrešenog gradonačelnika Đilasa u kojoj se pominju istrage i hapšenja, upitavši: „Čega se plaši?"

Upitana o inicijativi SNS za vanredne izbore u Vojvodini, ona je rekla da nisu vođeni razgovori sa potprencijanim partnerima, poput SVM, na tu temu, ali da se u pokrajini loše živi i da to mora da se promeni.

Na pitanje da prokomentariše da li su tačna tumačenja da bi u martu naredne godine mogli da se održi i vanredni parlamentarni izbori, zajedno sa izborima u glavnom gradu, ona je rekla da to nije na stolu, da niko nije razmišljao niti razgovarao na tu temu.

Mihajlović je podsetila da je Predsedništvo SNS pre nekoliko meseci razgovoralo o vanrednim izborima i da je doneta odluka da se ne ide na izbore.

On je potvrdila informacije da će bivši ministar poljoprivrede i visoki funkcioner naprednjaka Goran Knežević raditi kao osoba za vezu između NIS i Vlade Srbije.

Upitana kako je moguće da su se i Knežević i bivši ministar kulture Bratislav Petković nakon rekonsturkicje u kojoj su smenjeni zbog loših rezultata sada opet nalaze na važnim mestima, Mihajlović je odgovorila da duboko veruje da će na tim mestima bolje raditi.

Istovremeno, ona je precizirala da Kneževića bira NIS, a ne vlada i da je normlano da velike kompanije izaberu osobu za vezu sa vladom.

Tanjug

objavljeno: 26.09.2013

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nema krize SPS i SNS oko Beograda

Izvor: Akter, 26.Sep.2013

Potpredsednica SNS Zorana Mihajlović izjavila je danas da nema krize u odnosima naprednjaka i socijalista kada je reč o izborima u Beogradu

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.