Neizabrane sudije otišle u SNS

Izvor: S media, 13.Avg.2010, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neizabrane sudije otišle u SNS

Od preko 1.000 sudija koje nisu prošle reizbor, u Srpsku naprednu stranku se učlanilo oko 650, izjavio je danas funkcioner te stranke Vladimir Cvijan, predstavljajući četiri nova člana naprednjaka iz redova neizabranih sudija.

Cvijan je na konferenciji za novinare istakao da preko 1.000 sudija nije prošlo reizbor, a da su većina onih koje jesu "članovi DS ili su morali da se učlane u DS kako bi bili izabrani".

"Mi na ove ljude (neizabrane sudije) >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << računamo zato što su stručni, zato što imaju mnogo iskustva i zato što sama činjenica da se nisu svideli Bošku Ristiću, Nati Mesarović i Snežani Malović znači da su jako dobri ljudi", rekao je Cvijan.

On je kazao da je stanje u pravosudju danas "sto puta gore nego u Miloševićevo vreme, jer su samo Malović, Ristić i Mesarović eliminisali preko 1.000 ljudi".

Cvijan je, na pitanje novinara o dokazima o kojima je pre nekoliko meseci govorio u javnosti, a koji su se odnosili na nezakonitosti u procesu reizbora sudija, odgovorio da ih je, zajedno sa snimkom razgovora sa Mesarovićevom, predao nadležnim organima, ali da ga još uvek niko nije zvao oko toga i da se povodom toga "ništa ne dešava".

Novi članovi - nekadašnji predsednici Opštinskog suda u Lebanu i Okružnog suda u Leskovcu Svetomir Cvetković i Jovica Ilić, nekadašnji sudija u Leskovcu Nikola Pešić i bivši zamenik predsednika Okružnog suda u Valjevu Mitar Djenešić su izjavili da im nije jasno zašto nisu prošli reizbor, ali da pretpostavljaju da je zato što nisu "bili po volji" vrhu pravosudja u Srbiji i što nisu hteli da "igraju po njihovim pravilima".

U SNS su se, prema rečima Pešića, angažovali zato što su ubedjeni da je to jedina politička snaga koja će se boriti za "ponovnu izgradnju razorenih institucija" i za "ponovno vraćanje dostojanstva ovoj državi".

"Najmanje mi je problem što nisam izabran. Meni je muka od toga kada vidim kakvi mediokriteti su izabrani i ko vodi sudstvo", rekao je Pešić.

On je kao razlog za svoj neizbor naveo to što nije hteo da "posluša gradonačelnika Leskovca i čelnika DS u tom gradu, koji mu je poručio da neće biti izabran zato što ne želi da saradjuje u izbornom sporu o četiri mandata u lokalnoj skupštini".

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cvijan: Od 1.000 neizabranih sudija u SNS se učlanilo oko 650

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Avg.2010

BEOGRAD -..Od preko 1.000 sudija koje nisu prošle reizbor, u Srpsku naprednu stranku se učlanilo oko 650, izjavio je danas funkcioner te stranke Vladimir Cvijan, predstavljajući četiri nova člana naprednjaka iz redova neizabranih sudija...Cvijan je na konferenciji za novinare istakao da preko 1.000...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Neizrabrane sudije u SNS

Izvor: Šumadija Press, 13.Avg.2010

Od preko 1.000 sudija koje nisu prošle reizbor, u Srpsku naprednu stranku se učlanilo oko 650, izjavio je funkcioner te stranke Vladimir Cvijan.

Nastavak na Šumadija Press...

Članstvom u SNS zauvek se odrekli sudijskih funkcija

Izvor: Press, 13.Avg.2010

Funkcioner SNS-a Vladimir Cvijan izjavio je juče da se više od 650 neizabranih sudija učlanilo u naprednjake. Donedavni v. d. generalnog sekretara Predsedništva Srbije tvrdi da nema ničeg spornog u tome što su neizabrane sudije potpisale partijske...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.