Naprednjaci zahvaljujući DSS-u preuzimaju vlast u Beočinu od demokrata

Izvor: Blic, 16.Dec.2014, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naprednjaci zahvaljujući DSS-u preuzimaju vlast u Beočinu od demokrata

Odbornici Srpske napredne stranke (SNS), Socijalističke partije Srbije (SPS) i Demokratske stranke Srbije (DSS) podneli su zahtev predsedniku SO Beočin za vanredne sazivanje sednice na kojoj će preuzeti vlast od Demokratske stranke (DS).

Dosada je na vlasti u ovoj opštini bila DS u koaliciji s Ligom socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i odbornicima DSS koji su pretrčali na suprotnu stranu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Zahtev za preuzimanje vlast potpisalo 15 odbornika SNS-a, SPS-a i DSS-a.

Skupština Beočina ima ukupno 29 odborničkih mesta te je s 15 odbornika obezbeđen preduslov za promenu političkih snaga.

Ovu informaciju za Blic potvrdio je i poverenik Opštinskog odbora SNS-a za Beočin Mitar Milinković. On je kazao da je obezbeđena većina za smenu lokalne vlasti i da će podrška odbornika biti i veća.

– Odbornik Romske demokratske stranke je otišao u inostranstvo i odrekao se mandata pa će na narednoj sednici biti verifikovana njegova zamena, čime će nova većina imati 16 odbornika, dok DS i LSV ostaju na 13 – kazao je Milinković.

Aktuelni predsednik opštine Bogdan Cvejić i predsednica Skupštine Beočina Vidana Nedić su iz DS, dok je zamenik predsednika beočinskog parlamenta Goran Kovačević iz DSS-a čija je stranka pretrčala na suprotnu stranu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.