Naprednjaci traže otvaranje Muzeja

Izvor: RTS, 31.Maj.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naprednjaci traže otvaranje Muzeja

Članovi saveta za kulturu SNS-a pokrenuli su akciju "Otvorimo Narodni muzej". Naprednjaci pozivaju stručnu javnost i velika preduzeća da im se pridruže u obezbeđivanju odgovarajućih uslova za čuvanje eksponata.

Predstavnici Srpske napredne stranke zatražili su otvaranje Narodnog muzeja i najavili pokretanje akcije kako bi što pre ova institucija kulture počela da radi.

"Sramota >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je da Srbija kao država nema jednu takvu instituciju od nacionalnog značaja kao što je Narodni muzej", rekla je na konferenciji za novinare funkcioner SNS-a Jadranka Joksimović.

Istakla je da je sramota što Narodni muzej ne radi jer se time devastiraju dela od neprocenjivog značaja za našu kulturu i zemlju.

"Nacionalni muzeji drugih država, Britiš mjuzeum, Luvr, Nacionalni muzej Grčke, su pod stalnom rekonstrukcijom, ali oni rade", rekla je Joksimović.

Članovi saveta za kulturu SNS-a pozvali su stručnu javnosti i velika preduzeća da im se pridruže u obezbeđivanju odgovarajućih uslova za čuvanje eksponata, pa da se posle šest godina, ponovo otvore vrata Narodnog muzeja. 

SNS je najavila da će i u Skupštini Srbije pokrenuti inicijativu kako bi što pre ova kulturna institucija bila otvorena za javnost.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.