Naprednjaci traže izbore, Vučić se nećka

Izvor: Vesti-online.com, 06.Jan.2014, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Naprednjaci traže izbore, Vučić se nećka"

Predsednik Srpske naprede stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas da je većina članova Predsedništva te stranke za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, ali da se on tome protivi.

Aleksandr Vučić obeležio Badnji dan u strnci  

Vučić je na obeležavanju Bandnjeg dana u SNS-u novinarima rekao da je zahvalan članovina Predsedništva što uprkos tome što je on u manjini >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << poštuju njegov "oprez i uzdržanost" u vezi s vanrednim parlamentarnim izborima.

 

"SPS koči izbore"

 

Potpredsednica SNS Zorana Mihajlović kaže da u Srbiji "svi žele izbore", osim Socijalističke partije Srbije (SPS).

Prema njenim rečima, građani "gledaju u SNS" kao nekog ko već godinu dana preuzima odgovornost za sve što se u zemlji radi, iako ta stranka nema premijersko mesto.

Ona je kazala da je "svima jasno" da bi svi želeli u koaliciju sa SNS-om, o čemu neki govore otvoreno, a neki se "pretvaraju" da im je ta opcija nemoguća, i dodala da njena stranka "uopšte ne razgovara" o mogućim koalicionim partnerima.

Pojedini funkcioneri SNS-a zalažu se raspisivanje vanrednih parlametnarnih izvora u Srbiji dve godine pre roka, a u medijim se spekuliše da bi mogli da budu održani istovremeno s lokalnim izborima u Beogredu na proleće.

 

Vučić je ocenio da je rešavanje ekonomskih problema u Srbiji sada najvažnije pitanje i da bi vanredni parlametnarni izbori mogli da budu raspisani samo u slučaju da se u javnosti otvori pitanje legitimiteta Vlade Srbije.

 

"Smeta mi negativna atmosfera koju stvaraju pojedini društveni činioci nezadovoljni time što gube svoje pozicije", rekao je Vuučić, ali nije precizira o kome je reč.

 

Kao primer negativne atmosfere, on je pomenuo da se u medijima govori i piše o talasu poskupljenja u Srbiji, iako, kako je naveo, zvanični podaci pokazuju da to nije baš tako.

 

Upitan da li Socijalistička partija Srbije kao kalicion partner SNS-a u Vladi Srbije koči refome, Vučić je rekao da to nije tačno.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.