Naprednjaci stigli do 45 odsto

Izvor: Večernje novosti, 25.Jan.2014, 00:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naprednjaci stigli do 45 odsto

ZA Srpsku naprednu stranku glasalo bi 45 odsto birača, a sve ostale partije, za koje je izvesno da će preskočiti cenzus, zajedno bi dobile 38 odsto glasova. Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić uživa najveće poverenje građana i njemu veruje svaki četvrti ispitanik. Osim naprednjaka, mesta u parlamentu dobili bi još DS, sa osvojenih 13 odsto glasova, SPS (bez koalicionih partnera JS i PUPS) - 11, DSS i LDP - po sedam odsto. Ostale partije bile bi ispod skupštinskog praga, sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << osvojenih između jedan i tri odsto glasova. Sve ovo pokazuju rezultati decembarskog istraživanja javnog mnjenja, koje je agencija „Ipsos stratedžik marketing“ uradila na uzorku od 1.065 građana. Prema toj anketi, na parlamentarne izbore bi izašlo 57 odsto glasača, birališta bi zaobišlo 29 odsto ispitanih, dok se 14 procenata još dvoumi. I tu su moguća „pomeranja“, jer među onima koji sada kažu da neće glasati, osam odsto nije potpuno sigurno. U zavisnosti od toga koju političku opciju podržavaju, razlikuju se odgovori građana na pitanje - da li je Srbija krenula pravim putem. Ali kad se sve sabere, rezulatat je: 44 odsto smatra da je država izabrala dobar pravac, a 38 odsto njih bi menjalo sadašnji put. Među pristalicama SNS je 76 odsto onih koji podržavaju državni kurs, a među glasačima SPS taj stav zastupa 58 odsto. Glasači LDP (49 „za“, 22 odsto „protiv“) većinski su za put kojim se kreće država. ĐILAS NA ZAČELJU POSLE Vučića, kome veruje 25 odsto građana, drugi na listi je Ivica Dačić s pet odsto, pa Tomislav Nikolić - tri, koliko ima i Čedomir Jovanović. Po dva odsto imaju Vojislav Koštunica i Boris Tadić, a jedan procenat - Rasim Ljajić, Dragan Marković Palma i Vuk Jeremić. Uz ime Dragana Đilasa stoji - nula. Inače, čak 46 ispitanika smatra da se nijednoj političkoj ličnosti ne može verovati.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Istraživanje javnog mnjenja: naprednjaci stigli do 45 odsto

Izvor: Press, 25.Jan.2014

Za SNS bi glasalo 45 odsto birača, a sve ostale partije, za koje je izvesno da će preskočiti cenzus, zajedno bi dobile 38 odsto glasova, prenele su sutrašnje "Novosti" decembarsko istraživanje Ipsos stratedžik marketinga na uzorku od 1.065 građana...Predsednik SNS i prvi potpredsednik vlade Vučić...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.