Naprednjaci se ograđuju od izjave gradonačelnika Niša da bira saradnike po lepoti

Izvor: juGmedia, 20.Jul.2016, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naprednjaci se ograđuju od izjave gradonačelnika Niša da bira saradnike po lepoti

NIŠ – Posle ne baš malog političkog potresa u Nišu izazvanog izjavom novog gradonačelnika Darka Bulatovića da saradnike bira po izgledu, vrh SNS-a saopšptio je da „ne stoji iza ovakvog stava”.

Predsednik Izvršnog odbora stranke Darko Glišić kazao je „Politici“ da će hitno i ozbiljno razgovarati sa Bulatovićem.

Darko Bulatović se ogradio od svoje izjave da svoje saradnike >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << bira na osnovu izgleda i Lombrozove teorije, koju je dao lokalnoj televiziji „Belami”. On tvrdi da je njegova izjava pogrešno protumačena i da saradnike bira na osnovu stručnosti i znanja, a ne na osnovu fizičkog izgleda„, rekao je predsednik IO SNS Glišić za „Politiku”.

Novi gradonačelnik Niša za ovaj dnevni list tvrdi da je pogrešno shvaćen.

Žao mi je što se stekao pogrešan utisak. Tome je doprinela moja nedorečenost u vezi sa onim što sam hteo da pojasnim. Naime, ne radi se o izjavi, već o mom komentaru koji se odnosi na vizuelizaciju kao opštem pojmu i nema veze sa teorijom i učenjem„, kaže Bulatović.

Podsećamo, novi niški gradonačelnik je gostujući na televiziji sredinom prošle sedmice rekao, citiramo:

Zastupnik sam Lombrozove teorije strukture ličnosti na osnovu fizičkog izgleda i uzimam neke parametre koji bi mi se uklopili. Prvi je vizuelni, to sam poneo iz vojske kao oficir. Uvek se oslanjam na mlade ljude, na obavezno fakultetski i visokoobrazovane, na njihovu organizaciju rada jer kada pratite čoveka kako obavlja redovne poslove, koliko vremena troši, gde drži stvari po stolu, koliko efikasno završava određene procese, mnogo toga možete da primetite…“

Prethodnih dana građani Niša nastavili su čak i organizovano da izražavaju svoje nezadovoljstvo izborom pojedinaca u novom rukovodstvu grada. I dalje se osporava biografija novoizabranog gradonačelnika, ali mnogo više Nišlije su nezadovoljne sastavom Gradskog veća i saradnicima Bulatovića.

Osim o Mihajlu Zdravkoviću i Svetozaru Aleksovu, koji su bili članovi veća i u prethodnom sazivu i o kojima se govori kao o dokazanim u dosadašnjem političkom angažovanju, za sve ostale se tvrdi da su bez neophodne stručnosti.

Za pojedine nove većnike iznose se optužbe „da su svoje diplome i zvanja stekli nezakonito“.

Udruženje „Nezadovoljne Nišlije”, uz brojne primedbe na nestručnost funkcionera, korupciju, partijska zapošljavanja, veliki stepen nezaposlenosti i neistine koje im se „serviraju”, uputilo je sa skupa na Trgu kralja Milana mnogo pitanja i poruka premijeru Srbije Aleksandru Vučiću.

(Politika)

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.