Naprednjaci predali Predlog zakona o javnim nabavkama

Izvor: NaDlanu.com, 07.Feb.2012, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naprednjaci predali Predlog zakona o javnim nabavkama

BEOGRAD, 7. februara 2012. (Beta) - Predstavnici Srpske napredne stranke (SNS) predali su u utorak Skupštini Srbije Predlog zakona o javnim nabavkama kojim bi se godišnje uštedelo najmanje 74 milijardi dinara.

BEOGRAD, 7. februara 2012. (Beta) - Predstavnici Srpske napredne stranke (SNS) predali su u utorak Skupštini Srbije Predlog zakona o javnim nabavkama kojim bi se godišnje uštedelo najmanje 74 milijardi dinara.Poslanica SNS Jorgovanka Tabaković rekla je novinarima ispred Doma Narodne skupštine nakon predaje Predloga tog zakona da rešenje koje predlaže ta stranka podrazumeva uštedu polovine najprofitabilnije kompanije Srbije - Telekoma."Zakon koji je odbila da usvoji vlast štedi godišnje najmanje 74 milijarde dinara, odnosno polovinu te najprofitabilnije kompanije. Zašto je vlast odbila da razgovara i godinu dana primenjivala zakon kojim se sredstva odlivaju iz budžeta, a u privatne džepove, nije potrebno objašnjavati", istakla je ona.Prema njenoj oceni, Zakon o javnim nabavkama koji je predložila SNS, je prvi od stubova kojim se siromašni gradjani pretvaraju u gradjane ozbiljne i pristojne države, a država obračunava sa kriminalcima i korupcijom.Ona je pozvala stručnu javnost da uputi "dobronamerne savete" za zakon koji će se danas naći na skupštinskom sajtu i koji je usaglašen sa svim direktivama Evropske unije.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.