Naprednjaci počeli da ruše Đilasa i Pajtića

Izvor: Press, 08.Nov.2012, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naprednjaci počeli da ruše Đilasa i Pajtića

Iza napada SNS-a na vojvođanskog premijera Bojana Pajtića i najave inicijative za smenu gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa krije se težnja naprednjaka da što pre ugroze pozicije dva buduća najuticajnija čoveka u DS-u, najjačoj opozicionoj partiji, ocenili su politički analitičari sa kojima je Press razgovarao.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da naprednjaci očigledno žele >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da oslabe političku moć tandema Đilas-Pajtić.

- Naprednjaci žele da umanje rejting Pajtića u Vojvodini i Đilasa u Beogradu, jer su to pozicije na kojima DS ima najveću moć i uticaj. Sve to je sastavni deo političke igre, koja ima za cilj da se oslabi njihov rejting, a time i DS-a. Ne treba zaboraviti da će Pajtić i Đilas uskoro stupiti na najuticajnije pozicije u DS-u, već 25. novembra - smatra Stanković.

On dodaje da Pajtić ima veći stepen kontrole vlasti nego Đilas zbog matematičke kombinatorike, te da im je zbog toga i veći „trn u oku", ali da će SNS i u budućnosti težiti da ih maksimalno oslabi.

Prvi čovek NSPM Đorđe Vukadinović kaže da je DS najvažniji politički rival SNS-a, te da je razumljivo da će činiti sve da oslabe Đilasa i Pajtića.

- Sve ostalo je manje zanimljivo, mada SNS napada i Čedomira Jovanovića, ali im je DS ipak najvažniji politički rival. Jer, ako DS zadrži kakvo-takvo jedinstvo biće opasniji rival. U skladu sa tim, očekivani su napadi na čelnike DS-a, do juče je to bio Tadić, a koliko već sutra biće Đilas i Pajtić, koji će biti prvi operativci stranke - ocenio je Vukadinović.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.