Naprednjaci iz Blaca se žale na javne nabavke

Izvor: juGmedia, 06.Okt.2013, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naprednjaci iz Blaca se žale na javne nabavke

BLACE – Opštinski odbor Srpske napredne stranke (SNS) u Blacu obratio se saopštenjem za javnost u kome oštro kritikuje lokalnu vlast koju čine  DSS, URS i SPS   i skreću pažnju na veliki broj poništenih javnih nabavki, čime je oštećen budžet, za preko 4 miliona dinara.„Uz više prebega, plaćenim zapošljavanjem odbornika i članova njihovih porodica na račun lokalnog budžeta, raznim donacijama i privilegijama >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << za iste, takozvana  vlast bitiše na leđima građana koji su vrlo malo upoznati sa političkom gimnastikom na delu. Za proteklo vreme, na kraju još jedne građevinske sezone, rezultati su poražavajući. Investicije u opštini Blace su potpuno zaustavljene velikim brojem poništenih javnih nabavki od strane nekoliko pravnih lica, nezadovoljnih sprovođenjem istih“, stoji u saopštenju za javnost opštinskog odbora SNS -a.

 Naprednjaci navode da je dve godine vladavine pomenute garniture, poništeno je preko 15 javnih nabavki od strane republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.

„Na osnovu podataka sa kojima raspolažemo, skoro sve javne nabavke velike vrednosti su poništene, a takse koje je opština Blace kao izvršilac dužna da uplati se mere u milionima dinara. Nesposobnost opštinske vlasti da uradi bilo šta u sferi investicija i time poboljša život građana je priznata i od njih samih činjenicom da  u završnom računu opštine za 2012.godinu,na poziciji novčane kazne i penali po rešenjima sudova – stoji cifra 4.550.000,00 dinara“, iznose naprednjaci.

(Kraj) iva

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.