Napadnuti aktivisti SNS u Kragujevcu

Izvor: Studio B, 11.Apr.2016, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadnuti aktivisti SNS u Kragujevcu

Grupa napadača polomila je danas predizborni štand Srpske napredne stranke u kragujevačkom naselju Bubanj, rasturila stranački materijal i napala aktiviste naprednjaka.

U incidentu, koji je odmah prijavljen policiji, nije bilo povređenih, rekao je Tanjugu gradonačelnik Kragujevca i funkcioner SNS Radomir Nikolić, i dodao da pretpostavlja ko su napadači.

"Krenuli su, najpre, automobilom >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << na nas, pa se zaustavili, a onda su iz vozila izašla četvorica mladića. Uz viku, pogrdne reči i pretnje koje su nam upućivali rasturili su štand i razbacali propagandni materijal, a potom brzo pobegli", ispričao je jedan od napadnutih aktivista SNS medijima.

Policija je obavila uviđaj, a Nikolić je istakao da veruje da će nadlažni organi procesuirati slučaj, jer, kaže, nije naivno da se u jeku izborne kampanje dešavaju takvi napadi.

Nikolić je rekao da je ponosan na aktiviste SNS, omladince i penzionere, koji nisu pružili nikakav otpor i koji su bili hladnokrvni.

"Očekivali smo od nasih političkih protivnika da se ovakve stvari redovno dešavaju, jer im je narav takva, ali nismo očekivali da će to da rade tamo gde su penzioneri aktivni u predizbornoj kampanji", rekao je Nikolić.

Incident je prethodio poseti ministra zdravlja Zlatibora Lončara, koji je, nakon obilaska gradilišta objekta za novi linearni akcelerator u Kliničkom centru u Kragujevcu, došao na to mesto i razgovarao sa građanima.

"Mržnja nikada do sada nije pobedila. Kada vas napadnu, sklonite se. Mi nećemo da ulazimo u sukobe, mi želimo da se Srbija ujedini i da bude bolje svima", poručio je stranačkim kolegama Lončar.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SNS: Polomili nam štand u Kragujevcu

Izvor: B92, 11.Apr.2016

Kragujevac -- Grupa napadača polomila je predizborni štand SNS u kragujevačkom naselju Bubanj, rasturila stranački materijal i napala aktiviste naprednjaka...U incidentu, koji je odmah prijavljen policiji, nije bilo povređenih, rekao je Tanjugu gradonačelnik Kragujevca i funkcioner SNS Radomir...

Nastavak na B92...

Kragujevac:Polomili štand, pretili aktivistima SNS

Izvor: Mondo, 11.Apr.2016

Grupa napadača polomila je danas predizborni štand Srpske napredne stranke u kragujevačkom naselju Bubanj, rasturila stranački materijal i napala aktiviste naprednjaka...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock.. U incidentu, koji je odmah prijavljen policiji, nije bilo povređenih, rekao je Tanjugu...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.