Najbolja vlada DS-SNS-SPS

Izvor: B92, 20.Nov.2011, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Najbolja vlada DS-SNS-SPS"

Novi Sad -- Potpredsednik SPS-a Dušan Bajatović izjavio je da bi najbolje rešenje za Srbiju bilo kada bi nakon izbora vladu formirali DS, SNS i SPS.

"Ta vlada bi mogla da bude put za izlazak iz nacionalne i ekonomske krize, a izvesno je da bi otklonila i pretnje od političke nestabilnosti", rekao je Bajatović za novosadski "Dnevnik".

Ocenio je da bi SPS bio "svojevrsni katalizator", koji bi "smirivao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tenzije" među velikim partnerima.

"Takav rasplet pre svega zavisi od volje dve najveće stranke da li su spremne da prvo međusobno podele odgovornost, te da li žele da vide nas kao trećeg partnera koji bi, kada zatreba, mogao da preuzme ulogu arbitra", kazao je Bajatović.

On je ocenio da je problem aktuelne vlade što je sastavljena od velikog broja stranaka, koje su često suprotstavljenih političkih, ideoloških, ekonomskih koncepcija.

"Sve su te stranke tražile svoje. To je kao rezultat davalo vlast koja je pravila previše kompromisa i realno je bila skupa, i politički, ali i ekonomski gledano, jer nije efikasno rešavala probleme", rekao je Bajatović.

Dodao je da je uveren u to da se na određenim nivoima razgovaralo o koaliciji DS-SNS i ocenio da treba biti realan pa reći da je to najverovatnije poslednja opcija i za DS i za SNS.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.