NUNS odbacuje optužbe SNS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Okt.2015, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS odbacuje optužbe SNS

Nezavisno udruženje novinara Srbije odbacuje optužbe Srpske napredne stranke "da ravnopravno stoji, ramе uz ramе, sa onima koji su svе osim mеdija, Tеlеpromptеrom i Tabloidom".

"NUNS nikada nije podržao "skandalozne tekstove, poput onih da jе prеdsеdnik Srpskе naprеdnе strankе, Alеksandar Vučić, sеksualno opštio sa svojim malolеtnim sinom", kao što se tvrdi u saopštenju SNS >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << . Naprotiv!", kaže se u saopštenju.

NUNS podseća da je početkom 2013. javno osudio pisanju Tabloida o Aleksandru Vučiću i njegovom maloletnom sinu.

" Ukazali smo tada i da je "da je prvi čovek Tabloida Milovan Brkić davno isključen iz NUNS-a upravo zbog neprofesionalnog ponašanja". Poznato je i da je zbog citiranog saopštenja Milovan Brkić tužio NUNS i da je Apelacioni sud u Beogradu odbacio njegov tužbeni zahtev zbog povrede ugleda i časti", kaže se u saopštenju.

Podseća i da je sličnim povodom pre tačno sedam meseci NUNS javno protestovao zbog objavljivanja fotografija maloletnog sina Aleksandra Vučiča na sajtu Teleprompter.

"Nadajmo se da smo zainteresovanoj javnosti i, posebno, autorima jušerašnjeg saopštenja SNS osvežili pamćenje. Izvinjenje zbog saopštenih neistina ne očekujemo. Ali očekujemo, kao što smo to juče saopštili, da premijer Srbije vodi računa o javnoj komunikaciji i da brigu o neprofesionalizmu medija prepusti nadležnim regulatornim i samoregulatornim telima", dodaje NUNS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.