NUNS i NDNV: Izložba “Necenzurisane laži” – vrhunac cinizma

Izvor: JUGpress.com, 19.Jul.2016, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS i NDNV: Izložba “Necenzurisane laži” – vrhunac cinizma

BEOGRAD-NOVI SAD

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) smatraju da izložba “Necenzurisane laži” predstavlja vrhunac cinizma Srpske napredne stranke, odnosno predstavnika vlasti, ali i dodatni pritisak na ionako krhku slobodu izražavanja u zemlji.

Ova izložba je i dokaz da vlast ne razume da je osnovna uloga medija da bude kontrolor vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i zaštitnik javnog interesa, a ne sredstvo za propagandu i reklamiranje političara.

Zapravo, ovom izložbom SNS javno obznanjuje svoj katalog “neprijatelja”, kojima on smatra sve one koji se usude da se kritički izraze prema Aleksandru Vučiću i njegovoj autoritarnoj vlasti. SNS se time nadovezuje na kampanju medija bliskih vlasti koji skoro svakodnevno pozivaju na linč urednika i novinara koji nisu politički podobni.

Proizvod ove medijske kampanje su mnogobrojni napadi i pretnje kojima su izložene naše kolege; te pretnje su po pravilu prijavljivane nadležnim organima, ali nažalost bez ikakvog efekta.

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.