NS: Nastavak hajke na Ilića

Izvor: RTS, 10.Mar.2011, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Nastavak hajke na Ilića

Poziv Velimira Ilića na razgovor u policiju Nova Srbija i SNS ocenjuju kao hajku koju vlast i njene institucije vode protiv Ilića i opozicije.

Nova Srbija ocenila je poziv na razgovor predsednika NS Velimira Ilića u MUP kao nastavak hajke na tu stranku i opoziciju pred najavljeni miting 16. aprila.

Iz Nove Srbije su poručili da podržavaju borbu protiv korupcije i kriminala i da nemaju ništa protiv da se sprovede istraga protiv svih sumnjivih poslova, ali da su protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "selektivnog sprovođenja pravde".

"Očigledno vlast, uplašena sve većom podrškom opoziciji, želi da prikrije svoje neuspehe i katastrofalno stanje u zemlji, kao i činjenicu da najveći kriminalci i najkorumpiraniji političari sede u vrhu režima i da sada nisu odgovarali pred nijednom državnom institucijom", navodi se u saopštenju.

Žalosno je, kako navode iz Nove Srbije, što na ovaj način "vladajuća koalicija želi da produži svoj opstanak na vlasti".

Slična reakcija stigla je i iz Srpske napredne stranke, koja je najoštrije osudila "hajku" koju vlast i njene institucije vode protiv lidera Nove Srbije.

Ilić je saslušan u policiji u okviru istrage protiv njegovog stranačkog kolege, bivšeg direktora "Puteva Srbije" Branka Jocića, koji je juče uhapšen zbog osnovane sumnje za davanje i primanje mita, zloupotrebu službenog položaja i pranje novca.

I Srpska napredna stranka najoštrije je osudila "hajku" koju vlast i njene institucije vode protiv Ilića.

SNS u saopštenju navodi da "najveći kriminalci i najbogatiji političari" u Srbiji sede u vrhu vlasti "i ni pred jednom državnom institucijom ne odgovaraju za zločine koje su počinili, već su se usudili da zloupotrebom državnih organa krenu u progon jednog opozicionog lidera".

Naprednjaci ističu da nemaju ništa protiv da se istraže svi sumnjivi poslovi, "ali da to mora da bude bez obzira na partijsku pripadnost" i bez direktnog mešanja funkcionera na vlasti.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

NS: STATI SA PRAKSOM SELEKTIVNIH ISTRAGA

Izvor: Kurir, 11.Mar.2011, 15:12

BEOGRAD - Potpredsednik Nove Srbije (NS) Dubravka Filipovski optužila je danas vlast da pozivanjem lidera te partije Velimira Ilića na informativni razgovor u policiju povodom zloupotreba u putevima Srbije pokazuje svu bahatost i beskrupuloznost i nastavlja hajku protiv opozicije..."Više je nego jasno...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.