NOVA VAROŠ PRED PRINUDNOM UPRAVOM Ostavka predsednika prihvaćena, vlast u tehničkom mandatu

Izvor: Blic, 07.Jan.2016, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVA VAROŠ PRED PRINUDNOM UPRAVOM Ostavka predsednika prihvaćena, vlast u tehničkom mandatu

Skupština je prihvatila ostavku predsednika opštine Nova Varoš Dimitrija Paunovića (SNS) zbog odlaska na dužnost načelnika Zlatiborskog upravnog okruga sa sedištem u Užicu.

Novi predsednik opštine, međutim, nije izabran jer vladajuća koalicija oko SNS i SPS nije imala kandidata.

Zbog toga će, kako zakon nalaže, predsednik opštine Dimitrije Paunović, kao i njegov zamenik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ivan Mladenović (SNS) i članovi Opštinskog veća, koji se imenuju i razrešavaju u paketu sa predsednikom, nastaviti da obavljaju funkcije u tehničkom mandatu.

Paunović je ostavku podneo 8. decembra a rok za izbor novog rukovodstva opštine je 30 dana.

- Vladajuća koalicija nema u ovom trenutku kandidata za predsednika opštine i pored toga što u svojim redovima ima dobre i kvalitetne kadrove. Do redovnih lokalnih izbora su dva-tri meseca pa niko od njih nije spreman da napusti radno mesto i pređe na stalni rad u lokalnu samoupravu, što funkcija predsednika opštine zahteva. Ukoliko se novi predsednik ne izabere ni narednih dana, postoji mogućnost da Vlada Srbije uvede privremene mere - kaže predsednik Skupštine opštine Nova Varoš Branislav Dilparić (SPS).

Opoziciji nije uspela da ubedi vlast da se pre razrešenja na sednici Skupštine opštine, koja je održana na Badnji dan, raspravlja o Paunovićevom radu.

- Obaveza Skupštine je da sagleda Paunovićeve uspehe i greške kojih je evidentno bilo, posebno jer postoji bojazan da će se i na narednim lokalnim izborima kandidovati za ovu odgovornu funkciju. Paunović je dolaskom uveo strahovladu, u više navrata je zloupotrebio Skupštinu i nametnuo joj odluke, a sada mu se ostvarila i želja da bude načelnik okruga i da u isto vreme kontroliše opštinsku kasu. Njegov izum su i takozvane „prelivajuće investicije“ što podrazumeva prelivanje narodnog novca na račun finansijskih prijatelja ljudi na vlasti - kaže odbornik opozicione DS Radojica Perišić.

U vladajućoj koaliciji koja ima 17 od 27 odbornika kažu međutim da su posnosni na dosadašnje rezultate.

- Radili smo domaćinski, a rezultat je evidentan kako na polju turizma, tako i u privredi i poljoprvredi. Za tri i po godine unapredili smo život građana, obnovili smo i sve što je upropastila i zapustila bivša vlast - kaže Dimitrije Paunović.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nova Varoš pred prinudnom upravom – Ostavka predsjednika prihvaćena, vlast u tehničkom mandatu

Izvor: SandzakPress.net, 07.Jan.2016

Nova Varoš – Skupština je prihvatila ostavku predsjednika opštine Nova Varoš Dimitrija Paunovića (SNS) zbog odlaska na dužnost načelnika Zlatiborskog upravnog okruga sa sjedištem u Užicu.Novi predsednik opštine, međutim, nije izabran jer vladajuća koalicija oko SNS i SPS nije imala kandidata. Zbog...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.