NAprednjaci predložili smenu četiri ministra

Izvor: Vesti-online.com, 26.Jul.2013, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAprednjaci predložili smenu četiri ministra

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da naprednjaci predlažu promenu četiri svoja ministra u Vladi Srbije, među kojima je i on.

Lider naprednjaka i prvi potpredsednik Vlade ponudio je ostavku

 

Vučić je na sednici Glavnog odbora stranke u Sava centru nagovestio da će napustiti funkciju ministra >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << odbrane, jer je "umoran". Prema njegovim rečima, prihvatio je i ostavku potpredsednika stranke Gorana Kneževića na položaj ministra poljoprivrede. Takođe, predložio je i smenu ministra kulture Bratislava Petkovića i ministarke sporta Alise Marić.

Aleksandar Vučić kaže da će i sam "biti rekonstruisan", odnosno da će napustiti jednu od funkcija u Vladi Srbije. Vučić je prvi potpredsednik vlade i ministar odbrane.

 

 

"Mislio sam da sam mlađi, mislio sam da ću stići... ali fizički sam, ne mentalno, fizički sam umoran. Moj pratilac nije imao ni pet slobodnih dana u poslednjih 365 dana, a ja nisam bio na moru kao neki, nisam imao odmor", rekao je Vučić.

 

Vučić je kazao da će prihvatiti odluku Glavnog odbora - i ako oceni da nije dovoljno pružio na funkciji prvog potpredsednika vlade, nagoveštavajući da će napustiti mesto ministra odbrane. Lider SNS je kazao stranačkim kolegama da će im i njegova ostavka biti argument više u raspravi sa onima koji tvrde da Vučić želi da sve kontroliše.

 

 

Lideri SNS-a Aleksandar Vučić, SPS-a Ivica Dačić i Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić nisu se na sastanku u četvrtak dogovorili o rekonstrukciji Vlade, jer su svi ostali pri svojim ranijim stavovima. Naime, lider SNS-a i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić insistirao je na temeljnoj rekonstrukciji vlade, dok se predsednik SPS-a i premijer Ivica Dačić nije precizno izjasnio.

 

URS je predložio smanjenje broja ministarstava, a portparol Marko Selaković je precizirao da se ta stranka zalaže da se svako od koalicionih partnera odrekne po jednog ministra (sadašnja vlada ima 19 članova, 17 ministarstava i ministra bez portfelja, a premijer ima i ministarsku poziciju), ali i za timski rad određenih ministarstava.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Naprednjaci smenjuju četiri ministra

Izvor: Vesti-online.com, 26.Jul.2013

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da naprednjaci predlažu promenu četiri svoja ministra u Vladi Srbije, među kojima je i on. ..Lider naprednjaka i prvi potpredsednik Vlade ponudio je ostavku.. ..Vučić je na sednici Glavnog...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.