NADRLJALE ZBOG SNIMKA Predsednik opštine (SPS) kažnjava vaspitačice, ali ne i svog zamenika Krigera (SNS)

Izvor: Blic, 07.Maj.2015, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NADRLJALE ZBOG SNIMKA Predsednik opštine (SPS) kažnjava vaspitačice, ali ne i svog zamenika Krigera (SNS)

Predsednik Opštine Lajkovac Živorad Bojičić (SPS) pokrenuo je postupak za utvrđivanje odgovornosti protiv četvoro prosvetnih radnika, ali ne i protiv svog zamenika Gorana Milovanovića (SNS) koji su postali "zvezde" snimka postavljenog na Jutjub u kome simuliraju crkveni obred. On traži sankcije za prosvetare zbog rušenje ugleda institucija u kojima rade, ali istu optužbu nije izrekao na račun svog zamenika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz SNS.

Bojičić nije želeo da odgovori na pitanje "Blica" zašto nije pokrenuo postupak i protiv svog zamenika Milovanovića čiji je nadimak Kriger, kratko rekavši da su o tome upoznati organi SNS na čiji predlog je, u sklopu koalicionog dogovora, dobio funkciju drugog čoveka Lajkovca.

Zamenik predsednika Opštine Lajkovac Goran Milovanović (SNS) „zvezda“ je snimka koji se pojavio na Jutjubu, u kojem se, dok se nalazi u društvu još pet osoba od kojih su četvoro prosvetni radnici .Milovanović se u njemu „blagosilja“ kao budući predsednik Opštine u kojoj su naprednjaci na vlasti u koaliciji sa SPS.

U snimku pod nazivom „Kriger i njegovi obredi“, Milovanović (kome je nadimak Kriger) nalazi se u sredini. Levo od njega su vaspitačica u lajkovačkoj Predškolskoj ustanovi „Leptirić“ Bojana Jovanović i pripravnik stažista u vrtiću Ivana Dimitrijević, a desno Marko Ivković, profesor fizičkog u lajkovačkoj osnovnoj školi i još jedan, za sada nepoznati muškarac. Muškarac koji vrši obred je Ognjen Nestorović, profesor fizičkog vaspitanja u srednjoj školi u Lajkovcu.

Bojičić je uputio zahtev za pokretanje postupka utvrđivanje odgovornosti i preduzimanja mera u okviru zakonskih ovlašćenja direktorima srednje škole „17. septembar“, OŠ „Mile Dubljević“ i PU „Leptrić“ protiv četvoro prosvetnih radnika, smatrajući, kako kaže, da je na ovaj način „narušen ugled ustanova u kojima su zaposleni, ugled profesora i vaspitača koji treba da budu primer deci da ih vaspitavaju i obrazuju i narušen ugled SPC“.

Bojičić za „Blic“ kaže da je snimak nastao u iznajmljenom stanu Ivkovića, da ne zna šta je povod okupljanja na kojem je gost bio i njegov zamenik, te da ne zna u „kakvom stanju“ su učesnici bili dok su se snimali.

- Ja sam inicirao postupak, a dalje je na direktorima škola i PU da rade šta misle da treba da rade. Lično sam zgrožen, jer takvo ponašanje jednostavno ne priliči prosvetnim radnicima i pedagozima. Zar ovo treba da vide deca i roditelji, kako će javnost ovo da protumači – pita se Bojičić.
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.