Mitinzi počinju za vikend

Izvor: Večernje novosti, 02.Mar.2016, 23:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitinzi počinju za vikend

PREMIJER Aleksandar Vučić sačekaće da parlament danas izabere novog ministra odbrane i da se usvoji set propisa, pa će predsedniku Republike poslati predlog da se raspusti ovaj saziv Narodne skupštine. Čim Nikolić, najverovatnije prekosutra, raspiše vanredne parlamentarne izbore za 24. april, glavne stranke krenuće i zvanično u kampanju, koja će trajati sve do petka, 22. aprila. Pošto će ta trka biti u kraćem zakonskom roku i trajaće 48 dana, partije su već podigle svoje izborne >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << štabove i pripremaju bine za prve mitinge. Prema našim saznanjima, Srpska napredna stranka trebalo bi sutra da održi i sednicu Glavnog odbora, na kojoj će biti potvrđena koalicija s kojom će nastupiti na izborima. Zatim će sa svojim partnerima održati prvi veliki skup u nedelju u Sremskoj Mitrovici. Iz tog grada će krenuti i njihov predizborni karavan, koji će u mesec i po dana obići čitavu državu. I socijalisti će za vikend organizovati prva okupljanja u kampanji. - Odmah po raspisivanju izbora, krećemo u kampanju širom Srbije na čelu sa partijskim rukovodstvom - rekla nam je potpredsednica SPS Slavica Đukić Dejanović. Demokrate će u nedelju iz Vranja početi trku za glasove. Mitinge će držati u većim gradovima u Srbiji, a ostatak kampanje baziraće na tribinama i manjih skupovima. Sanda Rašković Ivić, lider DSS, kaže da se razmišlja da njena stranka i "Dveri" zvanično započnu kampanju 20. marta. - To je prvi dan proleća koji simboliše nadu i pobedu. To je svetski dan sreće u skladu sa našim sloganom i svetski dan borbe protiv kancera dojke, koji je u ekspanziji u Srbiji zbog NATO bombardovanja, a mi smo protiv učlanjenja u Alijansu. Inače, naša kampanja od vrata do vrata već je počela - rekla je Sanda Rašković Ivić. Dok se zahuktava kampanja za izbor novih poslanika, polako se spušta zavesa na deseti skupštinski saziv koji je juče, uz "Bože pravde" i Gardu Vojske započeo redovno prolećno zasedanje, verovatno najkraće u istoriji parlamentarizma u Srbiji, jer će trajati tri ili četiri dana. GLASANjE ZA BEOGRADSKE OPŠTINE Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević rekao je da će u ponedeljak, 7. marta, raspisati izbore za skupštine prestoničkih opština. On je još jednom ponovio da građani neće birati novu gradsku vlast.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

SNS u nedelju predaje listu

Izvor: Večernje novosti, 03.Mar.2016, 01:49

VLADA Srbije danas će poslati predsedniku Tomislavu Nikoliću obrazložen predlog za raspuštanje Narodne skupštine - potvrđeno je "Novostima" u Nemanjinoj 11. Čim dokument stigne u Predsedništvo, Nikolić je potvrdio da će raspisati vanredne parlamentarne izbore koji će biti održani 24. aprila....

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.