Mirović: Vanredna sednica PV vrhunac političke zloupotrebe institucija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Dec.2015, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirović: Vanredna sednica PV vrhunac političke zloupotrebe institucija

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Igor Mirović izjavio je da je današnja vanredna sednica Pokrajinske vlade vrhunac političke zloupotrebe te institucije i za to optužio Demokratsku stranku (DS) i njenog predsednika Bojana Pajtića, koji je i pokrajinski premijer. Demokratska stranka saopštila je danas da je krajnje apsurdno i "veoma tragično" da Mirović komentariše hapšenja članova Demokratske stranke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i članova Vlade Vojvodine.

"Pajtić je pretvorio Pokrajinsku vladu u privatno preduzeće, zemljoradničku zadrugu, sud, tužilaštvo, advokatsku kancelariju. To Pokrajinska vlada ne može i neće biti nakon izbora aprila, maja 2016. godine", rekao je Mirović novinarima ispred Pokrajinske vlade u Novom Sadu.

On je predvodio stotinak aktivista i funkcionera SNS-a koji su održali protest ispred sedišta Pokrajinske vlade.

Mirović je ocenio da je na delu organizovana destrukcija Vojvodine s ciljem da se pokrajina dovede u polje nestabilnosti i zaustavi dolazak investitora, kao i da Vojvodina funkcioniše kao privatna država Bojana Pajtića.

"Nećemo dozvoliti Bojanu Pajtiću da i dalje zloupotrebljava vlast. Tražimo da istina dođe u Vojvodinu", rekao je potpredsednik SNS-a.

Vrhunski je bezobrazluk i neviđena sramota to što Bojan Pajtić nastavlja da vrši otvoreni pritisak na sve državne institucije, navodi se u saopštenju Srpske napredne stranke, koje je potpisao potpredsednik Glavnog odbora Igor Mirović.

"Pitam Bojana Pajtića zašto panično reaguje na otvaranje istraga kojima se istražuje ko je, i na koji način, učestvovao u brojnim finansijskim kriminalnim aktivnostima? Da li se on to plaši zbog svoje umešanosti u skandaloznu pljačku građana Vojvodine?" ističe se u saopštenju.

Kako se dodaje, Pajtić, zloupotrebljavajući funkciju pokrajinskog premijera, ponovo građanima šalje poruku da se kriminal isplati i da nije problem kada neko krade narodne pare, već je, za njega, problem kada nadležni državni organi rade svoj posao na zakonit i transparentan način.

"Poručujem Bojanu Pajtiću da bi, kao profesor prava, morao da zna da su svi građani isti pred zakonom i da članska karta bilo koje stranke, pa ni DS-a, ne štiti od krivične odgovornosti", napominje se u saopštenju potpredsednika GO SNS.

Neprihvatljivo je, po svim demokratskim načelima, da Pajtić, ili bilo ko drugi kome se ne sviđa spisak uhapšenih, jer su tamo njegovi prijatelji i najbliži saradnici, zloupotrebljava i pokrajinsku vladu, i svoju javnu funkciju, kako bi nastavio da vrši pritisak na državne organe koji obavljaju svoj posao, dodaje se u saopštenju.

DS: Apsurdno da Mirović komentariše hapšenja

Demokratska stranka saopštila je danas da je krajnje apsurdno i "veoma tragično" da Mirović komentariše hapšenja članova Demokratske stranke i članova Vlade Vojvodine.

"Svako novo hapšenje u Srbiji, pod pretpostavkom da služi borbi protiv korupcije, otvara isto pitanje - kako to da Igor Mirović i Maja Gojković nisu optuženi za razne zloupotrebe iz doba radikalske vlasti u Novom Sadu, čije su upravo oni bili perjanice", stoji u saopštenju DS.

Demokrate navode da sudska presuda u slučaju Autotransportnog preduzeća "Vojvodina" iznova navodi na isto pitanje - Kada će direktno odgovorni biti procesuirani?

"I dok grad Novi Sad na ime obeštećenja iz svog budžeta, a u vezi sa pomenutim slučajem, mora da isplati preko 400 miliona dinara, odgovorni za to ne samo da nisu na sebi osetili mehanizme 'pravne države i istinske borbe protiv korupcije', već u političkom i društvenom životu napreduju kako i dolikuje 'naprednjacima'", stoji u saopštenju.

Dodaje se da imovinska karta Mirovića traži dodatno objašnjenje - kako od poslaničke plate ili od plate državnog službenika steći onako "velelepna zdanja na svom imenu"

Navodi se da Pokrajinski odbor DS ne želi da utiče na rad tužilaštva i traži isto i od Mirovića, ali u DS ističu da se sasvim sigurno radi o zloupotrebi borbe protiv korupcije u predizborne svrhe i u novi pokušaj diskreditacije pokrajinske Vlade.

"Zato gospodine Miroviću, poštujte prezumpciju nevinosti i nemojte se radovati tuđoj nesreći jer smo uvereni da su oni koji su danas u pritvoru žrtve političkog progona i da će nadležni organi potvrditi njihovu nevinost", stoji u saopštenju DS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.