Mirović: Sunovrat vojvođanske privrede

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Sep.2011, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirović: Sunovrat vojvođanske privrede

NOVI SAD -

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) i potpredsednik Skupštine Vojvodine Igor Mirović je izjavio danas u Novom Sadu da se vojvođanska privreda nalazi u stalnom padu i za takvo stanje okrivio pokrajinsku administraciju.

Prema njegovim rečima aktuelna vlast ni po koju cenu ne želi da se odrekne privilegija.

"Sunovrat vojvođanske privrede se može videti u svim zvaničnim statističkim pokazateljima, a Vojvodina odavno više >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nije najrazvijeniji deo Srbije. Među najnerazvijene opštine u zemlji ulazi i nekoliko iz Vojvodine, kao što su Srpska Crnja, Plandište i Alibunar", dodao je Mirović na konferenciji za novinare u sedištu Okružnog odbora SNS za južnu Bačku.

Kao ilustraciju svoje tvrdnje on je naveo da je industrijska proizvodnja u Vojvodini, od decembra prošle do juna ove godine, pala za 13 indeksnih poena, lični dohoci su (preračunato) smanjeni sa 420 na 370 evra, a prosek junskih plata u pokrajini je bio za 2.000 dinara niži od republičkog proseka.

"Srednje plate u pomenutim nerazvijenim opštinama su od 23.000 do 26.000 dinara, što je ispod životnog minimuma. Učešće Vojvodine u ukupnom izvozu i uvozu zemlje takođe u negativnom trendu, a postoji i čitav niz drugih parametara koji ukazuju na alarmantno stanje ovdašnje privrede i promašaje u ekonomskoj politici pokrajinske vlade", nastavio je Mirović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.