Miloš Vučević: Ne umišljamo, kao DS, da smo elitistička stranka

Izvor: Večernje novosti, 30.Maj.2016, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miloš Vučević: Ne umišljamo, kao DS, da smo elitistička stranka

Novoizabrani potpredsednici SNS govore za "Novosti". Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević: Igor Mirović bi bio dobar predsednik Pokrajinske vlade MESTOM potpredsednika SNS ukazana mi je velika čast, shvatam to kao ogromnu odgovornost i izazov u narednom periodu - rekao je juče, za "Novosti", Miloš Vučević, aktuelni gradonačelnik Novog Sada. * Očekujete li posle ovog izbora nekakvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << vrstu surevnjivosti u stranci? - Ne, naprotiv. Pokazali smo na izbornoj skupštini visok stepen jedinstva, kao i to da, kada pobeđujete, treba da osvežavate tim. Pluralizma i različitog mišljenja ima u našoj stranci, i to je dobro. Mi nismo umislili da smo elitistička stranka, poput DS. * Lider SNS Aleksandar Vučić najavio je još strožu unutarstranačku kontrolu... - Naravno, jer posle tako ubedljive pobede na minulim izborima nosimo veliku odgovornost prema građanima, na svim nivoima vlasti. * U timu ste SNS koji pregovara o formiranju pokrajinske vlasti. Da li će Igor Mirović biti predsednik vojvođanske vlade? - Imamo nekoliko dobrih ljudi koji bi to mogli da budu, a svakako da Mirović ima sve kvalitete za tu funkciju i bio bi odličan pokrajinski premijer. Najvažnije je da pokrajinska vlada postane partner republičkoj vlasti, a ne da ubacuje klipove u beogradski točak, kako je to do sada radio DS. * Da li vidite LSV u pokrajinskoj i u vlasti Novog Sada? Šta mislite o spekulacijama da Rusija forsira socijaliste? - Tek ćemo videti koliko će biti široka pokrajinska koalicija, a što se tiče SPS, Vučića poznajem toliko dobro da znam da se njegovi razgovori s predsednikom Putinom ne svode na taj nivo. NOVI MANDAT? * OSTAJETE li i u narednom mandatu gradonačelnik Novog Sada? - Ponosan sam na dosadašnje rezultate u Novom Sadu, a da li ću dobiti još jedan mandat, videćemo na sednici gradskog parlamenta 17. juna.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Novi Sad ove godine dobija novog gradonačelnika?

Izvor: Radio 021, 31.Maj.2016, 13:08

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević mogao bi nakon izbora za potpredsednika SNS-a da prepusti ovu poziciju nekom od stranačkih kolega...Tako bar tvrdi njegov stranački kolega i novi potpredsednik SNS-a Milenko Jovanov. On je izjavio "da je Vučević dobio zaduženje da pripremi kandidata koji...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.