Mihajlovićeva: Do promene vlasti u Beogradu sigurno će doći

Izvor: Blic, 27.Apr.2013, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlovićeva: Do promene vlasti u Beogradu sigurno će doći

Na skupu kojim je Srpska napredna stranka počela kampanju u Zemunu i kojem su prisustvovale brojne pristalice te stranke, potpredsednica SNS Zorana Mihajlović izjavila je da je Zemun primer vredne, organizovane i često tvrdoglave vlasti koja je radila u interesu građana, ali i primer neverovatnih prepreka koje su joj pravile gradska vlast >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i prethodna republička vlast.

- Znamo da će sasvim sigurno doći do promene vlasti u Beogradu - poručila je Mihajlovićeva i obećala zajednički rad na gasifikaciji Zemuna.

Potpredsednik SNS Nebojša Stefanović rekao je danas da će SNS tražiti veće nadležnosti za beogradske opštine i da će s koalicionim partnerima u Skupštini Srbije tražiti zakonska rešenja koja će to omogućiti.

- Mi ćemo već u sledećim nedeljama krenuti sa koalicionim partnerima da tražimo zakonska rešenja u Skupštini Srbije i zakonima menjati odnose u lokalnoj samoupravi", rekao je Stefanović na početku kampanje SNS za izbore u opštini Zemun, koji su zakazani za 2. jun.

Stefanović je rekao da će to omogućiti građanima da imenuju ulice i dovode investitore, a da im za to ne treba neki papir koji dobijaju od Gradske uprave.

On je naveo da se SNS trudi da princip decentralizacije bude suštinska tema i istakao da će ta stranka na izborima u Zemunu ubedljivo trijumfovati i da će ostvariti, kako je rekao, spektakularnu pobedu.

Aleksandar Vulin iz Pokreta socijalista rekao je da će izbori u Zemunu pokazati kako je radila vladajuća koalicija, ne samo u toj gradskoj opštini nego i u Srbiji. On je poručio okupljenima da glasanje za koaliciju SNS-Nova Srbija-Pokret socijalista znači glasanje i za promenu vlasti u Beogradu I Vojvodini.

Okupljenima se obratio i predsednik opštinskog odbora SNS Zemuna Branislav Prostran, koji je bio i predsednik te opštine, i naveo da će u narednih nekoliko meseci biti izgrađeno pristanište za velike turističke brodove, što će biti šansa za nova radna mesta.

Skup je počeo intoniranjem himne Srbije a završen pesmom "Tamo daleko".

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.