Izvor: Politika, 17.Jan.2015, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Vučić ima poverenja u mene

BEOGRAD – Predsednik SNS-a i premijer Aleksandar Vučić ima poverenja u mene, kao što i ja imam poverenja i poštovanje prema njemu, izjavila je danas ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović.

Ona je novinarima u vladi, dan posle Glavnog odbora SNS-a, rekla da je prirodno što je ta partija stalno u žiži javnosti i da se u okviru nje razgovara o svemu i da nema nedodirljivih.

„Koristim priliku da se izvinim građanima, koji su možda u jednom momentu pomislili >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << da je bavljenje nama samima mnogo važnije od onog zbog čega mi jesmo ovde, a mi smo ovde zbog boljeg života građana i juče je na to stavljena tačka”, rekla je Mihajlović.

Mihajlović, koja i potpredsednica SNS-a, rekla je da članovi te partije kao i njeni funkcioneri moraju stalno da se preispituju i da je to bio razlog zbog kojeg je ona danas predstavila rezultate rada za prošlu i planove za ovu godinu.

Ona je potsetila da je ta stranka obećala građanima bolji život, dostojanstvo i pravdu i da su to strateški ciljevi vlade.

Mihajlović:Jokić nije kompetentan za direktora Železnica

BEOGRAD –Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je Vlada Srbije odustala od predloži Zdravka Jokića za generalnog direktora „Železnica Srbije”, pošto je nekompetentan za tu funkciju.

Ona je kazala da su stigle informacije o investicionom kreditu koje je Jokić uzeo za svoju firmu i da je na osnovu tih podataka odlučeno da se umesto njega za direktora Železnica predloži Miroslav Stojčić.

„Iako ne duguje državi, smatrali smo da nije dovoljno kompetentan da vodi Železnice i smatrali smo da je mnogo bolje da takavog kandidata povučemo pa makar i u poslednji čas, nego da takvog kandidata branimo”, rekla je Mihajlović novinarima u Vladi Srbije.

Dodala je da se po tome ova Vlada razlikuje od svih prethodnih, jer bi one „verovatno branile neodbranivo”.

Jokić je završio Građevinski fakultet u Subotici i vlasnik je i direktor firme „Graditelj” iz Novog Sada.

Vlada Srbije je na današnjoj sednici odlučila da Skupštini društva Železnice Srbije predloži da za generalnog direktora izabere Miroslava Stojčića, iako je juče predložila Jokića.

Konkurs za izbor generalnog direktora Železnica na period od četiri godine raspisan je 9. oktobra prošle godine.

Vlada Srbije je krajem jula prošle godine smenila generalnog direktora Železnica Dragoljuba Simonovića, koji je bio kadar vladajuće Srpske napredne stranke, kao i dvojicu izvrdšnih direktora - Predraga Jankovića i Svetozara Ćapina. 

Tanjug-Beta

objavljeno: 17.01.2015.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.