Mihajlović: Nijedna stranka nema tapiju na penzionere

Izvor: BKTV News, 08.Apr.2014, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Nijedna stranka nema tapiju na penzionere

Potpredsednica Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović kaže da nijedna stranka nema tapiju na zastupanje interesa penzionera.

“Ciljevi buduće vlade moraju biti iznad interesa bilo koje partije. Zaštitićemo penzionere, ali ćemo sprovoditi strukturne reforme i agresivno podsticati zapošljavanje u privatnom sektoru. >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Poverenje koje smo dobili na izborima govori da su i penzioneri prepoznali da SNS može povesti Srbiju napred”, istakla je Mihajlović za Politiku.
Mihajlović je naglasila da je ta partija jasna po pitanju ekonomskih reformi, posebno u delu socijalnih davanja i kretanja penzija.
Potpredsednica SNS je dodala da se nije promenilo njeno mišljenje o problemima “Srbijagasa”, koji su, pre svega, rezultat lošeg rada poslovdstva.
“Oni koji su doveli “Srbijagas” u ovako teško stanje nisu sposobni da sprovedu reforme u ovom preduzeću”, kaže Mihajlović.
Na pitanje Politike šta o takvim predlozima misli lider naprednjaka
Aleksandar Vučić koji uvek ističe da ne može da se žali na saradnju sa Ivicom Dačićem, dok Dačić navodi da sluša samo što Vučić govori, Mihajlvovićeva je rekla da ne bi komentarisala izjave predsednika socijalista.
Govoreći o NIS-u koji najviše puni budžet Srbije, Mihajlović je rekla da je profit NIS-a dovoljno veliki da ga je moguće, osim za investicije u jačanje kompanije deliti i kao dividendu.
“Uvek je moguće napraviti kvalitetnije odnose sa investitorima, naročito u onim kompanijama u kojima je Srbija vlsnik udela, kao što je slučaj sa NIS-om, gde država ima 29 odsto akcija.
Nova vlada će se, rekla je Mihajlović, baviti finansijskom konsolidacijom i obračunati se sa nestručnima i neradnicima u javnim preduzećima, kao i svima onima koji su do položaja došli samo zato što ih je stranka postavila, a ne rade svoj posao.
Na pitanje koliko ljudi treba da bude otpušteno, Mihajlović je objasnila da suština reformi nije u otpuštaanju, već u promeni načina na koji funkcionišu javna preduzeća i ponašanja zaposlenih u javnom sektoru.
“Javna preduzeća treba da ostvaruju profit koji će se slivati u državnu kasu, kako bi se iz njega finasnsirali različiti projekti, zdravstvo, socijalna zaštita… umesto da se o njima govori kao o leglima nerada, korupcije i privilegija”, istakla je Mihajlović i dodala da će se odvojiti rad od nerada, a javna preduzeća će, primera radi, dobiti od države, godišnje kvote koje moraju ispuniti.
Na pitanje da li je Vučić u subotu na sastanku u vili “Bokeljka” rekao direktorima javnih preduzeća da će polovina njih biti smenjena i da će u naredne tri godine morati u državnu kasu da unesu 400 miliona evra, Mihajlović je rekla da javna preduzeća ne mogu više da budu država u državi i da ne mogu više direktori tih preduzeća da postavljaju uslove vladi, već će država kao njihov vlasnik postavljati uslove.
Prema rečima Mihajlović, na predsedništvu SNS u subotu nije razgovarano o pojedinačnim predlozima, kojih je bilo više, već su se svi složili da u ovoj nedelji obave razgovore sa svima koji su prešli cenzus i ušli u parlament, izuzev s onima koji ne žele da razgovaraju s njima.
“Tek nakon toga će se na sednici Predsedništva te stranke razgovarati o sastavu vlade i mogućim kolaicionim partnerima”, rekla je Mihajlović ne odgovarajući direktno na pitanje  ”Politike” da li je potpredsednik SNS Nebojša Stefanović, u subotu tražio, kako je najavio da se ne ide u koaliciju sa socijalistima i da li ga je ona podržala u tome s obzirom na to da je imala zamerke na Dačića.
Izvor: tanjug.rs
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Nijedna stranka nema tapiju na penzionere

Izvor: Politika, 08.Apr.2014

Ne bih komentarisala Dačićeve izjave. – Ciljevi buduće vlade moraju biti iznad interesa bilo koje partije..Na Predsedništvu Srpske napredne stranke nismo razgovarali o pojedinačnim predlozima, kojih je bilo više, već smo se svi složili da u ovoj nedelji obavimo razgovore sa svima koji su prešli...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.