Mihajlović: Namerno razbijen rezervoar u Viskozi

Izvor: Press, 28.Nov.2013, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Namerno razbijen rezervoar u "Viskozi"

Mihajlovićeva je Tanjugu u Kostolcu rekla da će Ministarstvo kada je reč o Loznici i o opasnom otpadu učiniti sve da se ti problemi rešavaju, jer su to i do sada činili.
"Nadležni organi rade svoj posao, jer se ispostavilo da je neko krao, da je namerno razbio rezervoar u kome se nalazio opasni otpad i mislim da se o građanima Loznice mora više voditi računa", rekla je Mihajlovićeva.
Ona je naglasila da je tokom dana čula da predsednik Gradskog odbora >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << SNS Jezdimir Vučetić, koji je i zamenik gradonačelnika Loznice, nema osnovne informacije o dešavanjima u tom gradu, a da mu ih uskraćuje gradonačelnik Vidoje Petrović (URS).
"To nije prava saradnja", rekla je ona i podsetila da je "Viskoza" u stečaju već godinama, da se "iz nje krade sve što u njoj postoji, a gradonačelnik koji je godinama na toj funkciji ne reaguje".
Prema njenim rečima, gradonačelnik se preko medija obraća premijeru, vladi i ministarstvima, ne iznoseći konkretne podatke kada je reč o toj fabrici.
Ministarka je naglasila da se sprovode redovne i vanredne inspekcije na terenu i da one ukazuju da se o zaštiti životne sredine u Loznici malo vodi računa, apostrofirajući problem sa "Viskozom".
"Nemojte misliti da grad nema nadležnosti kada se radi o zaštiti životne sredine", rekla je Mihajlovićeva i naglasila da podržava ono što je rekao predsednik gradskog odbora naprednjaka.
Ranije danas, Vučetić je izrazio nezadovoljstvo kako grad Loznica brine o ekologiji, naglasivši da tokom dugog niza godina problemi u vezi sa "Viskozom" ne samo da nisu rešavani, nego su i eskalirali.
Vučetić je na hitnoj konferenciji za novinare rekao da je nezadovoljan što nije bio upoznat sa sadržinom dopisa koji je gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović uputio nadležnim institucijama i organima, povodom poslednjeg akcidenta u toj fabrici.
On je objasnio da je dopis koji je gradonačelnik poslao 24. novembra, njemu prosleđen tek danas iz Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.