Martinović optužio Živkovića za kriminal: Prisvojio je 41 milion, a drži nam lekcije

Izvor: Blic, 28.Dec.2015, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Martinović optužio Živkovića za kriminal: Prisvojio je 41 milion, a drži nam lekcije

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović optužio je danas lidera i poslanika Nove stranke Zorana Živkovića da je nezakonito prisvojio više miliona dinara dok je držao vinariju.

Martinović je u skupštini, tokom rasprave o izmenama Zakona o poljoprivrednom zemljištu, rekao da je pre dva dana u policijskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << akciji "Rezač" uhapšen (nekadašnji pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede) Dobrivoje Sudžum, koji je između ostalog vinariji "Živković" omogućio nezakonito sticanje 41 miliona dinara, a vinariji Živojina Đorđevića više od 77 miliona dinara.

- Živković je protivpravno prisvojio 41 milion dinara i sad nam drži lekcije o tome kako bi trebalo da se uredi poljoprivredna proizvodnja u Srbiji - rekao je Martinović.

Kako je naveo, ono što Živković neće da razume je da se tim zakonom (o poljoprivrednom zemljištu) pokušava podići nivo poljoprivredne proizvodnje u Srbiji, na način da Srbija prestane da bude izvoznik puke sirovine, a zatim je upakovanu uvozi u Srbiju i prodaje po prodavnicama.

Živković je rekao da je sve što je Martinović izneo samo salata od reči i neistina.

- Naravno da ništa od toga nije tačno, u vinariji je sve urađeno po zakonu. On je u pritvoru samo zato što neko leči svoje komplekse. To je već sto puta ispitana stvar i ja nemam čega da se plašim, sve je u okviru zakona i morala - istakao je Živković.

Živković je zbog pitanja zašto nije nešto promenio u poljoprivrednoj prozvodnji kada je bio u mogućnosti, odnosno dok je bio na vlasti, rekao da pozivanje na to šta je ko radio može da se postavi svakome.

- Šta ste vi radili 1992, 1993, 1996 ili 1999. godine, kako ste dobijali stanove pred bombardovanje. Ta pitanja može da postavi svako - rekao je Živković.

Martinović mu je na to odgovorio da je početkom devedesetih bio učenik gimnazije, a 1997. godine student treće godine Pravnog fakulteta.

- A 1992. godine on (Živković) je postao član Demokratske stranke, 1997. godine gradonačelnik Niša, a 2000. godine se grlio i ljubio sa Legijom, Miletom Lukovićem, Djurom Mutavim, da bi 2003. godine posle ubistva Djindjića postao veliki protivnik te gospode - rekao je Martinović.

Kako je dodao, ko je gde bio i ko je šta radio tih godina za Živkovića je bolje da se ne pominje.

Predsedavajući sednicom je nakon te polemike odredio pauzu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Martinović optužuje Živkovića, Živković negira

Izvor: B92, 28.Dec.2015

Poslanik SNS Aleksandar Martinović optužio je lidera Nove stranke Zorana Živkovića da je nezakonito prisvojio više miliona dinara dok je držao vinariju...Živković odgovara da je u vinariji urađeno sve po zakonu...Aleksandar Martinović je u skupštini, tokom rasprave o izmenama Zakona o poljoprivrednom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.