Marija Obradović: Bez ljutnje zbog promena

Izvor: Večernje novosti, 30.Maj.2016, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marija Obradović: Bez ljutnje zbog promena

Novoizabrani potpredsednici SNS govore za "Novosti". Predsednica skupštinskog Odbora za odbranu i bezbednost Marija Obradović: Uticaj Mihajlovićeve nije umanjen. Bivši su nam srdačno čestitali JEDNO od kadrovskih iznenađenja na skupštini SNS bila je Marija Obradović, koja je postala potpredsednik stranke. Za novi najuži tim Vučićevih saradnika, ona, za "Novosti", kaže da su mladi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << obrazovani, posvećeni, ozbiljni i energični i da već imaju zadatke: - Pažljivo ćemo ispratiti proces formiranja organa lokalnih samouprava, važna je kontrola pri izboru nosilaca funkcija. Insistiraćemo na stalnim konsultacijama sa našim članovima. Namera nam je da sprečimo da ljudi zarad ličnih interesa zloupotrebljavaju poziciju. * Kako su smenjeni potpredsednici stranke primili vaš izbor - jesu li vam čestitali? - Da, vrlo srdačno. Prijatelji smo i privatno jer smo svi od samog osnivanja tu, zajedno smo pravili SNS i radili zajedno, a i dalje ćemo! Neki od njih su me naučili važnim pravilima u politici, neke volim kao rođenog brata, ali svakog od njih veoma cenim jer su mnogo uradili za SNS i Srbiju. Rotacija je samo na potpredsedničkim mestima, ali svi oni ostaju u Predsedništvu stranke. * U neki krugovima se spekuliše da je Zorana Mihajlović nezadovoljna što više nije potpredsednik, a vi ste joj zauzeli to "žensko mesto"... - Ne verujem da je to tačno. Posebno što ona ostaje u Predsedništvu stranke i njen uticaj nije umanjen. Nema "ženskog" mesta među potpredsednicima, to je privid. Ne kandiduje vas pol za tu poziciju, već posvećenost, angažman, ideja, zalaganje, rezultati. * Kakve su vam lične ambicije? Spekulisalo se i pre ovih izbora da ste kandidat za prvu ženu ministra odbrane? - Polako sa napredovanjem. Ispred mene su veliki i obimni stranački zadaci, želim da opravdam ukazano poverenje mojih kolega. Planiram dugo i ozbiljno da se bavim politikom, videćemo da li ću uspeti. VUČIĆ ODLUČUJE O SPS * DA li ćete podržati koalicionu Vladu sa SPS, ili ste bliži rešenju da vaša lista samostalno sastavi ministarski kabinet? - To je pitanje za mandatara Vučića. * Koliko su realne spekulacije da se sprema savezništvo i sa LDP I LSV u pokrajini? - Vrlo brzo ćete imati odgovor, nekoliko dana je u pitanju.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Obradović: Odbor za bezbednost da ispita Savamalu

Izvor: N1 televizija, 30.Maj.2016

Potpredsednica Srpske napredne stranke (SNS) Marija Obradović rekla je da bi posle formiranja skupštinskih organa Odbor za bezbednost, na čijem je čelu bila u prethodnom sazivu, mogao da ispita događanja u beogradskom naselju Savamal gde je tokom noći srušeno više objekata..."Slučaj zaslužuje...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.