Malo je jedan upravnik zgrade - treba nam za svaki stan po jedan

Izvor: Vesti-online.com, 23.Dec.2016, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malo je jedan upravnik zgrade - treba nam za svaki stan po jedan

Mislim da sam jedna od retkih koja se raduje što je usvojen Zakon o stanovanju. Svi su uglavnom protiv, ali to su oni koje kad pitaš "zašto?" ne znaju da ti odgovore. Ili ti poturaju odgovore – to su drukare, SNS kadrovi, državni plaćenici i nesposobnjakovići.

Evo ja ću da vam kažem zašto se radujem i zašto je to dobra vest.

Zato što smo uglavnom došli sa sela, zato što mislimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da smo još na selu, uopšte ne poštujemo kućni red (šta to beše?), zato što nemamo predsednika skupštine stanara godinama (a šta će nam?), zato što se dovikujemo sa terasa, zato što uvek nešto bušimo u pola noći ili rano ujutru, bacamo đubre kroz prozor, puštamo muziku glasno, svađamo se, sušimo veš na hodniku, ostavljamo cipele ispred ulaznih vrata, itd, itd...

Dugačak je spisak onoga što radimo, a što nam - što je najtužnije, deluje normalno i za šta smatramo da imamo sva prava ovoga sveta, jer smo vlasnici stanova.

A o podstanarima da ne pričam. Što se diže fama oko toga da će upravnik zgrade moći da prijavi one koji ne plaćaju porez za podstanare? Da li vi plaćate porez na svoj stan? Ako ne plaćate, pa sigurno ste vi najglasniji protiv toga što će neko da "druka" one koji ne poštuju zakon...

I zato i jesmo tu gde jesmo. Mi ne poštujemo, oni ne poštuju - da kažem namerno - svi ne poštuju. To je tako jednostavna formula.

I nemojte da mi pričate kako u Srbiji ima važnijih stvari od upravnika zgrada, jer to uvek kažete kad nešto novo treba da se sprovede. I to pričate i kad nemate pojma zašto je to dobro i zašto je to u vašem interesu. Jer ste takvi - samo da se bunite - nije bitno šta je u pitanju.

I šta ste uhvatili toga da će upravnik moći da vam bane u stan kad god poželi? Ne banalizujte stvari - jer jasno piše da će moći da uđe samo ako ne naiđe na saradnju, a i iz vašeg stana kulja voda ili gori vatra. Šta tu nije jasno?

Najgore od svega je, gospodo, što živite u zgradama, što niste ni pročitali ni shvatili o čemu se radi u Zakonu o stanovanju. I to što se hvatate besmislica koje ste čuli od drugih samo da bi pružili otpor.

Što se tako ne bunite kad neko baci đubre na ulicu? Ili opušak u hodniku? Ili kad bije ženu i decu u stanu pored vas? Ili kad se drogira na stepeništu?

To vam ne smeta? Okrenete samo glavu i uđete u svoj stan? Zato nam i jeste ovako...

Zato će, nadam se, upravnik zgrade, da objasni svima koji to i ne znaju ili, što je još češće, neće da znaju, šta su njihova prava kada žive u zgradi, ali i šta su njihove obaveze: Da, i to postoji i mnogo je važno.

I raduje me, što će, zbog onih koji će se buniti, a znam da će takvih biti mnogo, moći da pozove komunalnu policiju koja će moći da piše kazne i to na licu mesta.

I baš me briga da li će taj upravnik biti član SNS-a ili ne. Meni je bitno da zavede red, bar u mom ulazu, i zato ću se lično boriti svim snagama. I ako ne bude radio ono za šta je izabran - prva ću ga prijaviti tamo gde treba.

Zato što hoću da živim normalno u svom stanu, u svojoj zgradi i da više ne trpim one koji ne znaju ni gde su došli, ni zašto treba da se ponašaju kao normalni ljudi...

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.