Izvor: RTV 5, 27.Apr.2012, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lubris: u Nišu vodi SNS (video)

Desetak dana pred održavanje izbora, istraživanje agencije Lubris Ekstra kaže da se, u odnosu na prethodno istraživanje, razlika u rejtingu izmeću Srpske napredne stranke i drugorangiranog DS-a, blago povećala. Koalicija oko naprednjaka ima 31, 5 % podrške, prema ovom istraživanju, demokrate i njihovi koalicioni partneri 23, a treći je SPS sa koalicijom  sa 10,1 %. Lubris je ovo istraživanje sproveo tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << aprila meseca,  kako kažu cilj je bi da se ispita raspoloženje Nišlija prema strankama koje će nastupati na izborima.
"Sve stranke su centralizovane, tako da ljudi uglavnom na državnim medijima gledaju predstavljanje kandidata i tako se odlučuju  za koga će da glasaju", kaže Zdravko Stojnić, iz agencije "Lubris extra".
Svaka od triju vodećih stranaka u Nišu, istraživanja i rezultate rejtinga, gleda kroz svoju prizmu. U niškom povereništvu Srpske napredne stranke kažu da su rezultati "Lubrisa" realnija u odnosu na prethodna istraživanja, demokrate navode da se radi o uobičajenoj predizbornj trci.

"Ja verujem u svako istraživanje, bilo das u rezultati pozitivni ili negativni, tako da nemam problema sa prihvatanjem rezultata", kaže Zoran Perišić, iz SNS-a. "Radi se opredizbornoj trci i takmičenju koje je uvek prisutno, i ja se nadam das mo mi dokazali već građanima šta smo radili do sada, id a će nas pustiti  da završimo posao", kaže Slaviša Dinić, iz DS-a.
Predsednik okružnog odbora socijalista, Mile Ilić, za Televiziju 5 kaže da ne želi da komnetariše istraživanja koja rade agencija u toku redizborne kampanje, jer to nije njihova praksa. Ostale stranke u Nišu prema podacima Lubrisa imaju rejting ispod 3,6 odsto.


Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.