Ljušić: SNS narušava svoj ugled

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jan.2015, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljušić: SNS narušava svoj ugled

Dosadašnji vršilac dužnosti direktora "Službenog glasnika" Radoš Ljušić predao je danas tu dužnosti i rekao da ne bi obećao da će se dobrovoljno povući da je znao da će ga naslediti Jelena Trivan.

"Želeo bih da grešim kada kažem da ovakvim potezima Srpska napredna stranka (ne)svesno narušava svoj ugled", rekao je Ljušić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << novinarima na primopredaji dužnosti.

Generalni sekretar Vlade Srbije Novak Nedić rekao je da Ljušić nije smenjen već da Vlada Srbije nije imala pravni osnov da donose odluku o produžetku njegovog mandata na mesto direktora "Službenog glasnik" u naredne četiri godine.

Nedić je rako da ne zna ko je predložio Jelenu Trivan za v.d. direktora "Službenog glasnika" i najavio da će Vlada Srbije uskoro raspisati konkurs za izbor direktora tog javnog preduzeća.

Jelena Trivan nije htela pred novinarima da preuzme dužnost od Ljušića već je samo kratko rekla da će se javnosti obratiti uskoro, da je odluku o njenom izboru donela Vlada Srbije i da će to biti zvanični doklument.

Trivan: Ovo nije politički angažman, vratiću ugled Glasniku

V.d. direktorka "Službenog glasnika" Jelena Trivan izjavila je danas da ispunjava sve kriterijume da se nađe na tom mestu, da nije dobila politički angazman nego zadatak da "Glasnik" vrati na mesto koje zaslužuje, te da je jasno stavila do znanja da ne želi da bude deo stranačkih i medijskih igara i prepucavanja.

Trivan je u izjavi Tanjugu rekla da je za pohvalu spremnost vlade da između onih koji imaju kvalitet i onih koji zloupotrebljavaju partijsku knjižicu, izabere prve.

Trivan je navela da se za nju ne vezuju nikakve afere, pronevere, istrage i profesionalne mrlje i da je akademskim zvanjem doktora nauka stečenim na Filološkom fakultetu, dvadesetogodišnjim iskustvom u izvršnoj, zakonodavnoj vlasti i obrazovanju ispunjava svaki kriterijum da se nađe na poziciji na koju je izabrana.

"Za sve koji medijskim podmetanjima pokušavaju da ospore moje znanje, stručnost, moral kako bi doveli u pitanje i sve moje dalje odluke mogu da kažem samo jedno: prihvatila sam ovaj posao da bi Službeni glasnik ponovo bio najušpešniji izdavač, da se intelektualna i književna elita koja je oterana vrati pod njegovo okrilje, da bude stvarna institucija od javnog značaja sa kapitalnim izdanjima poput sabranih dela Vinavera i da posluje isključivo po zakonu", rekla je Trivan.

Trivan je dodala i da nije član nijedne stranke i da joj niko iz vladajućih stranaka nikada tako nešto nije ni tražio. Ona tvrdi da, čak i deo javnosti koji se borio da funkcije u državi preuzimaju oni koji imaju iskustva i znanja da ih obavjaju bez obzira na političku pripadnost, danas zamera što je "vlada imala tu širinu da mnoge poput nje koji ne pripadaju vladajućim strankama angažuje, a šsto je valjda odlika svih demokratskih društava".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.