Lista Vučić kod predsednika Vučića uz disonantne tonove

Izvor: B92, 05.Jun.2017, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lista Vučić kod predsednika Vučića uz "disonantne tonove"

Beograd -- Predstavnici izborne liste "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje" bili su na konsultacijama o izboru novog mandatara kod predsednika Aleksandra Vučića.

Na sastanku kod novog predsednika su bili Aleksandar Martinović i Marija Obradović iz SNS, kao i Aleksandar Vulin, Rasim Ljajić, Dubravka Filipovski i Milan Krkobabić.

Potpredsednica SNS Marija Obradović izjavila da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je sastanak s predsednikom Srbije o izboru mandatara protekao "zanimljivo" i u disonantnim tonovima.

Ona je novinarima rekla da pod disonantne tonove računa što je SNS tražila da neko od njenih funkcionera bude premijer, predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić je tražio da to bude političar a ne ekspert, dok predsednik PUPS-a Milan Krkobabić smatra da premijer treba da bude neko ko će nastaviti dosadašnju politiku Srbije.

"Zanimljivo je što je svako od nas rekao da će svakako prihvatiti odluku predsednika Vučića o mandataru, jer jedino on ima dovoljno informacija da donese pravičnu odluku", rekla je Obradovićeva.

Ona je dodala da su osim o novom mandataru razgovarali i o promeni Ustava, potrebi da se nastavi politika mira i stabilnosti i odnosima u regionu, o ekonomskim temama i potrebi da se formiraju brendovi Srbije "kojima će zemlja moći da kreni snažno napred". ;

Upitana koga iz SNS-a predlažu za mandatara, Marija Obradović je rekla da nisu govorili o imenima i da nije u redu izlaziti sa konkretnim predlozima pre sastanaka stranačkih organa koji će, kako je kazala, biti održani od srede.

"Članovi SNS-a žele da se kapitalizuju tri velike istorijske izborne pobede", rekla je Obradovićeva.

Ona je dodala da je na sastanku pokazan visok stepen političke zrelosti i da je važno što je mnogo partija uključeno u proces izbora mandatara. ;

Komentarišući izjavu lidera Jedinstvene Srbije Dragana Markovića da novi premijer treba da bude neko ko ima porodicu, decu i ko je domaćin, ona je rekla da je dobro da na političkoj sceni ima različitih ljudi, ali da je takva vrsta diskriminacije za nju neprihvatljiva.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić obavlja danas razgovore s predsatvnicima izbornih lista o mandataru za sastav nove Vlade.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.