Lebane bez opozicije

Izvor: RTS, 25.Sep.2012, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lebane bez opozicije

Opština Lebane će u naredne četiri godine biti bez opozicije, jer će vlast činiti svi odbornici. Dogovoreno da u vlast ulaze i SPS i SNS koji su, od formiranja vlasti u Lebanu, bili opozicija.

U naredne četiri godine vlast u opštini Lebane činiće svi odbornici, ukupno njih 31. Opština Lebane dobila je koaliciju "Svi za Lebane" i ostala bez opozicije.

Dogovor je postignut da u vlast >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ulaze i SPS i SNS koji su od formiranja vlasti u toj opštini, 6. juna, bili opozicija.

Uz Demokratsku stranku, Ujedinjene regione Srbije, Demokratsku stranku Srbije i Grupu građana, stali su socijalisti i naprednjaci.

Nenad Zagorac iz DSS-a kaže da stranačke razmirice moraju da stave po strani i da u naredne četiri godine uposle što više ljudi, jer je to "prioritet prioriteta".

Kao spona dve strane, našao se URS. Stare partnere nisu želeli da napuste, dok su sa SNS-om i SPS-om zajedno na republičkom nivou.

"Lebane je malo siromašno mesto i svaki diskontinuitet vlasti u Beogradu i Lebanu nije dobar za građane", kaže Zoran Stanković iz URS-a.

Odluka SPS-a da uđe u vlast nije bila jednostavna, ali kažu da takva odluka nije iznenađenje jer odbornici već skoro dve godine, iako su opozicija, glasaju za većinu odluka u skupštini, pre svega u interesu građana.

Praktično pobednici majskih izbora mogli su da biraju da treći mandat budu opozicija ili uprkos samo jednom direktorskom mestu uđu u vlast i pomognu opštini.

"Dogovor je da imamo maksimalno ovlašćenje, da preko naših ministarstava pomognemo Lebanu", kaže Dragan Jović iz SPS-a.

Ako se gleda stabilna većina koju je DS imao formiranjem vlasti početkom juna, ta stranka je najveći gubitnik. S druge strane, ostaju u igri i na čelu opštine.

"Ispada da je jedino svejedno za četiri odbornika grupe građana 'Dr Goran Janjić'. Ostaje pitanje da li su izbori uopšte bili potrebni i da li je više od 60 odsto izašlih birača glasalo za ovakvu koaliciju", kaže Nenad Jovanović.

Lebane, sa stopom nezaposlenosti većom od 50 odsto, niskim primanjima, nezaustavljivom migracijom ka Italiji i kompletnom privredom u stečaju, vremena za čekanje nema.

Kažu, za sada jedinstveno, čeka se samo još da večeras u koaliciju, potpisom jednog odbornika, uđe i SNS, pa da se već sutra prione na posao.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.