LSV optužuje SNS za zloupotrebu vlasti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2015, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV optužuje SNS za zloupotrebu vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je danas da je gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) u Novom Sadu lagao da nisu zloupotrebili svoju poziciju u gradskoj vlasti kako bi onemogućili tu stranku da u salama mesnih zajednica prikuplja potpise za referendum o zabrani prodaje poljoprivrednog zemljišta strancima i "domaćim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tajkunima".

Potpredsednik opozicione LSV Aleksandar Jovanović optužio je juče na konferenciji za novinare gradsku vlast u Novom Sadu da ne dozvoljava LSV da u mesnim zajednicama prikuplja potpise za referendum, te da mesne kancelarije tretira kao stranačke prostorije, što je SNS odbacila kao neistinu.

"Ulizujući se partijskim šefovima u Beogradu, otišli su toliko daleko da opstruiraju prikupljanje potpisa koji bi zaustavili Predlog izmena Zakona o poljoprivrednom zemljištu, a onda još i lažu da to ne čine. Taj predlog je loš i naneće veliku štetu vojvođanskim poljoprivrednicima, selu i životu uopšte. Toga su građani svesni i to se ne može sakriti, koliko god to Gradski odbor SNS želeo", piše u saopštenju LSV.

Poljoprivrednici iz Vojvodine i Mačve protestuju od 24. novembra i traže da Vlada Srbije iz skupštinske procedure povuče Predloga izmena Zakona o poljoprivrednim zemljištu jer su nezadovoljni što se velikim investitorima omogućava da na 30 godina zakupe do 30 odsto zemljišta koje je u vlasništvu države.

U organizaciji LSV-a je 25. novembra jedan deo poljoprivrednika traktorima stigao u Beograd i u Skupštini Srbije su predali zahtev da se uradi novi predlog zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Kako se navodi, gradski odbor LSV je podneo 45 zahteva za prikupljanje potpisa u isto toliko mesnih zajednica, ali je odgovor izostao ili su odbijeni u njih ukupno 36.

"Nakon toga, zahteve su poslali odbornice i odbornici, poslanice i poslanici LSV, kojima za korišćenje MZ ni ne treba odobrenje. Odgovor je opet izostajao. U trećem koraku smo 20. novembra organizovali i uredno najavili zauzeće površine u skladu sa propisima za prikupljanje potpisa, ali ispred mesnih zajednica, što su onemogućile patrole komunalne policije, koje su čak i priznali našim aktivistima da su dobili nalog za to", piše u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.