LSV: Jedini smo popravili rezultat

Izvor: B92, 07.Maj.2012, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Jedini smo popravili rezultat

Novi Sad -- Portparolka LSV-a Aleksandra Jerkov izjavila je da je LSV jedina iz vladajuće koalicije u Pokrajini poboljšala izborni rezultat u odnosu na pre četiri godine.

Aleksandra Jerkov je na konferenciji za novinare rekla da na osnovu 77,74 odsto obrađenog materijala sa izbora za Skupštinu Vojvodine Demokratska stranka ima 23,4 odsto osvojenih glasova, SNS 19,74 odsto, dok je LSV na trećem mestu sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 12,93 odsto glasova.

Prema podacima LSV, census za sada prelaze i koalicija oko SPS sa 12,37 odsto glasova, SVM sa 6,83 odsto, SRS sa 6,68 odsto, DŠ sa 6,44 odsto, koalicija Preokret sa 5,4 odsto i pokret Dveri sa 5,06 odsto glasova.

"LSV je pre četiri godine osvojila nešto više od osam odsto glasova na pokrajinskim izborima, dok su sve ostale stranke iz vladajuće koalicije dobile manje glasova. Zahvaljujemo građanima što su prepoznali naš rad i naša zalaganja za položaj Vojvodine", rekla je portparolka LSV.

Najavila je da će se LSV boriti još oštrije za utvrđivanje položaja Vojvodine i da će odmah po konstituisanju pokrajinskog parlamenta insistirati na donošenju Zakona o finansiranju nadležnosti Pokrajine.

"Sada će to biti mnogo lakše jer će naš uticaj na svim nivoima vlasti biti veći", rekla je Jerkov i podsetila da je devet kandidata LSV za poslanike u Skupštini Vojvodine po većinskom izbornom sistemu ušlo u drugi krug izbora.

Po njenim rečima, građani treba da izađu u što većem broju na drugi krug izbora za Skupštinu Vojvodine i predsednika Srbije.

"Naš zadatak je da u drugom krugu podržimo Borisa Tadića da pobedi Tomislava Nikolića. Poznato je da se sa Tadićem ne slažemo oko nivoa nadležnosti Vojvodine, ali je dug prema našoj doslednoj politici da pomognemo svakom ko može da pobedi Nikolića", rekla je Aleksandra Jerkov.

Podsetila je da LSV zbog SPS nije ni ušla u Vladu Srbije i da izgleda da će SPS ponovo biti uslov za formiranje vlasti i u Vojvodini i Srbiji.

Jerkov je rekla da Platforma Vlade Vojvodine od pre sedam godina jasno govori da Pokrajina treba da ima sve nivoe vlasti i dodala da će to morati da prihvate i socijalisti ako žele u vojvođansku vlast.

"Ako SPS nema problem da to prihvati, to je onda stvar koju samo treba da objasni svojim biračima. U protivnom neka formiraju koaliciju sa drugima", poručila je Jerkov.

Portparolka je rekla da je LSV veoma zadovoljna izbornim rezultatima u Novom Sadu, Zrenjaninu i Kikindi gde će moći da formira vlast sa DS i još nekim strankama, odnosno u Subotici i Pančevu gde nakon više godina ponovo ima odbornike.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jerkov: "Možemo sa SPS"

Izvor: Radio 021, 07.Maj.2012

Kandidatkinja LSV-a za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov izjavila je kako ne odbacuje mogućnost formiranja koalicije sa demokratama i socijalistima na nivou grada.

Nastavak na Radio 021...

Agencija Ninamedia najpreciznija tokom izbora

Izvor: Akter, 08.Maj.2012, 16:36

Agencija "Ninamedia" jedina je agencija koja je prognozirala svakodnevne trendove male prednosti koalicije DS-SDPS-LSV-DHSS „Izbor za bolji život“ u odnosu na koaliciju SNS-NS-PSS „Pokrenimo Srbiju“, saopšteno je iz te agencije

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.