Kraj drame u prostorijama SNS, muškarac razoružan i odveden

Izvor: Prva.rs, 22.Jun.2014, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj drame u prostorijama SNS, muškarac razoružan i odveden

Kako je saopštio MUP, u toku su konsultacije sa tužiocem u vezi sa daljim postupanjem.

Prethodno, na lice mesta brzo su došli ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i direktor policije Milorad Veljović.

Stefanović je rekao novinarima da je muškarac, star oko 50 godina, upao u prostorije SNS naoružan pištoljem, koji je imao u legalnom posedu, i tražio da razgovara sa nekim od >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << stranačkog rukovodstva.

Prema Stefanovićevim rečima, on nije nikom pretio, i nema kriminogenu prošlost.
"Vodili smo razgovore sa osobom koja je ušla sa oružjem u prostorije stranke...taj čovek je ušao zbog različitih problema sa kojima se susretao unazad nekoliko godina i rekao mi je da do sada nije imao poverenja da te probleme iznese", naveo je Stefanović.

Prema Stefanovićevim rečima, kada je stigao u SNS, muškarac je predao oružje i nakon toga su imali duži razgovor.
"Ne bih sad izlazio sa detaljima tog razgovora, ali višestruki su problemi sa kojima se suočavao u prethodnim godinama. Naravno, to nije opravdanje i taj čovek je svestan da ovo što je uradio nije najbolji postupak", rekao je Stefanović, koji nije bliže definisao identit osumnjičenog, osim njegove starosti i da nije kriminalac.

Kako je dodao, zajedno sa pregovaračkim timom je situacija brzo razrešena i sada je sve pod kontrolom.

Direktor policije rekao je da je muškarac hteo da izvrši samoubistvo, verovatno zbog loše ekonomske situacije. Međutim, kako je istakao, cela situacija je uspešno razrešena.

Veljović, inače, nije želeo da daje izjave na druge teme.

Ispred sedišta SNS tokom ovog događaja bile su brojne novinarske ekipe, a policija je obezbeđivala zgradu.

Kada su nadležni izvodili muškarca, kola Hitne pomoći su bila parkirana na ulazu na koji je izveden, tako da nije bilo moguće videti ga.

Kako Tanjug saznaje, muškarac će biti upućen u psihijatrijsku bolnicu "Laza Lazarević."

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.