Koja je to mašinerija upregnuta protiv Vučića?

Izvor: B92, 26.Jan.2016, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koja je to "mašinerija upregnuta" protiv Vučića?

Beograd -- Poslanik SNS Vladimir Đukanović upozorio je Aleksandra Vučića da ne može da dobije naredne izbore, jer je protiv njega "upregnuta cela mašinerija".

Tu mašineriju, kako smatra Đukanović čine - strane agenture, ali i, kako naglašava, "takozvani nezavisni intelektiualci, mediji i nevladine organizacije".

Premijer je na upozorenje kolege iz stranke odgovorio rečima da se "smeje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i da je nasmejan". "Ne biste verovali, bukvalno sam celu noć bio nasmejan", rekao je Vučić.

"Ne postoji stvar koja može da mi pokvari raspoloženje. Mislite da jedni izborni rezultati mogu da mi pokvare raspoloženje? Neka svi rade svoj posao, pa neka pobede u krajnjoj liniji, to za mene nije nikakav problem, za razliku od nekih drugih kojima to probleme izgleda stvara", rekao je Vučić.

Mašineriju o kojoj govori poslanik SNS-a ne vidi SPS.

"Ne mogu da govorim o onome što mi nije poznato i za šta nemam informacije, ali mogu da govorim o onom što je vidljivo i evidentno, a evidentno je da ćemo od strane opozicije imati jedan vid negativne kampanje prema strankama vladajuće kolaicije", kaže Đorđe Milićević, poslanik SPS.

Poslanik Nove Srbije Vladimir Pavićević kaže da tu vrstu argumentacije ne razume.

"Ne mogu na ozbiljan način da je tretiram ovde, ne uvažavam je, na izborima će naši gradjani da kažu šta misle Meni se čini da će ovi izbori biti prilika, kao što su uvek prilika, da se sankcioniše vlast", rekao je on.

Nevladin sektor upozorava da se ponavlja matrica devedesetih, koja je veoma opasna, i da sa njom mora da se prestane.

"To je potpuna paranoja, niti iko radi protiv Aleksandra Vučića, niti iko radi protiv Vlade, kritike Vlade su savim normalne i najjače su od strane opozicionih partija što je ne samo normalno, nego i poželjno, bez toga nema demokratskog društva", kaže Dragan Popović iz Centra za praktičnu politiku.

Šta je bio povod za Đukanovićevo upozorenje Vučiću, nismo saznali. Autor teksta objavljenog u "Standardu" nije želeo da govori za B92. Kratko je objasnio da više ne daje izjave.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.