Ko će voditi niški SNS?

Izvor: JužneVesti.com, 21.Jun.2016, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko će voditi niški SNS?

Ni posle više od godinu dana otkako je raspušten Gradski odbor SNS ne zna se ko će upravljati tom partijom u Nišu. Kao mogući kandidat se pominje čak i vlasnik TV Kopernikus Zvezdan Milovanović.

Kada bi u kladionicama postojala mogućnost klađenja na to ko će voditi niški SNS, verovatno bi kvote bile izjednačene ili bar slične sa imenima za novog gradonačelnika Niša.

Niko od gorepomenutih >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << do sada nije želeo da se izjašnjava čak ni o svojim namerama, a odgovor je skoro uvek isti - "nemam komentar".

Ništa različit odgovor nije dao ni Milovanović kog su novinari "Južnih vesti" upitali da li će preuzeti upravljanje SNS-om.

To nije zvanična informacija. Ne mogu ni da demantujem, a ni da potvrdim - kratko je odgovorio Milovanović.

Ipak, Dejan Jovanović član Izvršnog odbora SNS, kaže da je veoma iznenađen samim pominjanjem Milovanovića.

Prvi put čujem za to. Ja ne znam ni da li je on član Srpske napredne stranke - kaže Jovanović.

Ipak, veliku neizvesnost nose unutarpartijska pravila koja omogućavaju predsedniku SNS Aleksandru Vučiću da sam odluči ko će, bar privremeno, voditi gradski odbor kao poverenik.

Pune 4 godine od osnivanja SNS, Gradski odbor te partije u Nišu je funkcionisao kao "povereništvo". Tek krajem januara 2012. godine, svega 4 meseca pre lokalnih izbora, dekretom iz centrale stranke je za predsednika postavljen Zoran Perišić.

Unutarpartijski izbori u niškom odboru nikada nisu održani.

Zbog velikih sukoba među najvišim lokalnim funkcionerima je krajem marta 2015. godine vrh partije raspustio Gradski odbor u Nišu, a vrlo brzo je za poverenika postavljen Milan Stanojković.

Međutim, nakon što su pred aprilske izbore ove godine formirani izborni štabovi, oni su preuzeli upravljanje lokalnim odborima. Tako se na čelo niškog SNS, ponovo odlukom vrha partije, vratio Zoran Perišić.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.