Jovičić: SNS neće trpeti ucene PUPS-a

Izvor: RTS, 18.Sep.2013, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovičić: SNS neće trpeti ucene PUPS-a

Aleksandar Jovičić poručio da SNS neće trpeti pritiske i ucene PUPS-a i Milana Krkobabića kada je reč o smeni vlasti u Beogradu. Naglasio je i da je Đilasa za gradonačelnika izabrala Skupština grada, što znači da ona može i da ga razreši.

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Beograda Aleksandar Jovičić poručio je da ta stranka neće trpeti pritiske Partije ujedinjenih penzionera Srbije i Milana Krkobabića kada je reč o smeni vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Beogradu, i dodao da je ta stranka učestvovala u prekomponovanju vlasti širom Srbije češće nego SNS.

Jovičić je u izjavi Tanjugu, reagujući na intervju potpredsednika PUPS-a Milana Krkobabića za Nedeljnik, u kojem je rekao da ta stranka nije za smenu gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, poručio da SNS neće trpeti ničije ucene.

"Srpska napredna stranka neće trpeti pritiske i ucene Milana Krkobabića, to jest PUPS-a, niti bilo koga drugog. Svesni smo da se 2008. godine vlast formirala u palanačkom duhu, a kada govorimo o provincijskom prekomponovanju vlasti, taj isti gospodin Krkobabić je u 103 opštine prekomponovao vlast, a SNS je to učinio u pet puta manje opština u Srbiji", istakao je Jovičić.

Komentarišući najavljeni protest Demokratske stranke ukoliko bude pokrenuta inicijativa za smenu gradonačelnika Beograda, Jovičić je poručio da legitimitet "ne leži u Draganu Đilasu već u Skupštini grada Beograda".

"Odbornici grada Beograda, nas 110, mi predstavljamo volju građana. Ne želimo da se tema menja i da se od Đilasa pravi neko ko predstavlja legitimitet u Beogradu, što nije tačno. Đilasa je na tu poziciju birala Skupština grada, što znači da ona može i da ga razreši", rekao je Jovičić.

Istakao je da se SNS bori za demokratske principe i poštovanje institucija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.