Jovičić: Neozbiljno da DS govori o moralnom stečaju

Izvor: Blic, 25.Jul.2013, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovičić: Neozbiljno da DS govori o moralnom stečaju

Polemika Demokratske stranke i Srpske napredne stranke putem saopštenja nastavljena je i danas razmenjivanjem optužbi za tešku ekonomsku i političku situaciju, a na ocenu najveće opozicione stranke da je krivicom naprednjaka Srbija pala "u moralni i ekonomski stečaj", najveća stranka vladajuće koalicije odgovara podsećanjem na političke grehe demokrata.

Potpredsednik Izvrsnog odbora SNS Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Jovičić, odgovarajući predsedniku beogradskih demokrata Balši Božoviću, konstatuje da današnji funkcioneri DS nemaju moralni kredibilitet da kritikuju vladu i parlamentarnu većinu.

"Pozitivna i konstruktivna kritika je uvek dobra i poželjna, ali smatramo da je neozbiljno da o moralnom stečaju govori neko zbog koga je, po pisanju medija, iz DS najureno oko 1.400 članova kako bi taj isti čovek bio izabran na mesto predsednika Gradskog odbora te stranke", saopštio je Jovičić.

On dodaje da kritike predsedniku parlamenta Nebojši Stefanoviću ne može da upućuje stranka koja je zadavala udarce srpskom parlamentarizmu nasilno oduzimajući mandate narodnim poslanicima i glasajući na sednicama iz Bodruma.

"Gospodin Božović se ne razlikuje od ostalih funkcionera DS koji nas optužuju za navodno obračunavanje sa političkim neistomišljenicima. To govori baš u trenutku kada se u Nišu privode članovi SNS za koje se sumnja da su se ogrešili o zakone ove države. Moguće je da gospodinu Božoviću smeta činjenica da iza svake korupcionaške afere u poslednjih pet godina stoji neki funkcioner DS", poručio je Jovičić.

On podseća da antikorupcijsku politiku SNS podržava i EU i građani Srbije, kao i da je tokom mandata sadašnje vlade zaustavljen rast nezaposlenosti, da se beleži rast industrijske proizvodnje, da je kurs dinara stabilizovan i predvidljiv, te da je država pokrenuta sa mrtve tačke.

"Sigurni smo da većina građana Srbije to prepoznaje. Nama je, kao stožeru sadašnje vladajuće koalicije, bitno šta građani Srbije misle, a oni to i pokazuju na svim izborima do sada na kojima je Srpska napredna stranka odnela ubedljive pobede, od Kosjerića, preko Zemuna do Zaječara", zaključio je Jovičić.

Božović je danas saopštenjem pripisao naprednjacima odgovornost za pad Srbije "u moralni i ekonomski stečaj", a lidera SNS Aleksandra Vučića nazvao je "stečajnim upravnikom Srbije".

Božović, koji se oglasio povodom kritika koje je na račun DS izneo predsednik parlamenta i funkcioner SNS Nebojša Stefanović, ocenio je da vlada posle godinu dana mandata nikome više ne može da pripiše odgovornost za njene neuspehe.

On je, u otvorenom pismu Stefanoviću, naveo da on "počinje da liči isključivo na portparola Aleksandra Vučića i stranačkog funkcionera, a ne predsednika Narodne Skupštine".

Božović je u pismu zamolio Stefanovića, oslovivši ga sa "dragi kolega" da na pitanja koja se tiču problema u zemlji ubuduće ne odgovara "salvom uvreda na račun DS i njenog predsednika".

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.