Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Feb.2015, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovičić: DS u Vojvodini vodi katastrofalnu politiku

Potpredsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Jovičić izjavio je danas da je politika Demokratska stranka (DS) u Vojvodini ima katastrofalne rezultate i ocenio da građani više ne žele DS na vlasti.

"(Predsednik DS Bojan) Pajtić je rekao da je DS skupo platio greške dok je bio na vlasti. Podsećam >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da je i danas na vlasti sa svega šest posto podrške građana Vojvodine", rekao je Jovičić na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je dodao da iz DS-a govore i kritikuju kako Srbija izgleda, a da oni u prethodnih deset godina nisu uradili ništa.

"Na njihovu 25. godišnjicu sam hteo da podsetim i njih i građane da je zaposlenost u Srbiji 2008. godine iznosila 13 odsto, a 2012. godine 26 odsto. Neuspešno su sproveli 679 privatizacija, 24 sporne privatizacije koje nisu hteli da reše i danas ih rešava vlada na čelu sa SNS", rekao je Jovičić.

On je dodao da je vlast DS 750 miliona dolara izdvajala svake godine za propala preduzeća, a 400.000 radnika je ostalo bez posla.

Naveo je i da se vlada DS 2012. godine zadužila šest milijardi evra zbog izbora kupujući socijalni mir i podižući plate i penzije potpuno neosnovano samo da bi ostali na vlasti.

Po njegovim rečima, sredstva iz Fonda za tehnološki razvoj su nenamenski trošena, a Razvojna banka Vojvodine je nenaplative krediti davala preduzećima bliskim DS-u kao i kredit DS-u od 260 miliona dinara za izborne aktivnosti koji još nije vraćen.

"SNS zaista želi da sprovede sveobuhvatne reforme, da privatizujemo preduzeća na zdrav način, poboljšamo privredni ambijent u državi, da smanjimo stopu nezaposlenosti. Usvojili smo brojne reformske zakone i sad samo ostaje da sprovedemo sve do kraja i 2016. godine konačno počnelo da ubiramo plodove", istakao je Jovičić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.