Joksimović: SNS u Vranju sutra počinje kampanju

Izvor: B92, 01.Mar.2017, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joksimović: SNS u Vranju sutra počinje kampanju

Beograd -- Članica predsedništva SNS Jadranka Joksimović izjavila je da SNS sutra u Vranju počinje kampanju podrške svom predsedničkom kandidatu Aleksandru Vučiću.

Ona je poručila da će izborna kampanja biti "kratka, efikasna i otvorena".

"Verujem da će to biti uspešna kampanja, ali i teška i neizvesna. Ništa nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zagarantovano moramo svi da se borimo da sačuvamo dobru budućnost za građane Srbije", rekla je Joksimović večeras nakon sednice predsedištva SNS.

Ona je za TV Prva dodala da ta stranka u kampanji podržava Vučića kao kandidata pre svega jer, kako je navela, to nije više strančarenje, već političko pitanje održanja stabilnog kursa države.

"To je pitanje stabilnosti i mira u državi i odgovornog ponašanja u kontekstu veoma komplikovanih regionalnih okolnosti", naglasila je Joksimović.

Ona je napomenula da je za građane važno da razumeju i sve domete i rezultate ranijih kohabitacionih vlada koje su postojale u Srbiji, kao što su Tadić - Koštunica, Tadić - Cvetković, kada su, kako je navela, političke odluke donošene u nesaglasju i na štetu interesa i građana i države.

"Mi to ne smemo da dozvolimo, neophodna je sinergija, neophodno je da imamo i predsednika i premijera koji će na sličan način razlišljati, raditi i voditi državu u dobrom i stabilnom pravcu koji smo uspeli da napravimo i važno je da ga očivamo", rekla je Joksimović.

Upitana da li će premijer sigurno biti iz redova SNS, Joksimović je rekla da "se ovde ne radi o tome ko će biti premijer".

"Mi ulazimo u izborni ciklus, utakmicu za predsednika Srbije. Kampanja već uveliko traje, iako SNS još nije započela kampanju", navela je ona.

Joksimović je pozvala građane da realno sagledaju stvari i vide da, kako je navela, pojedini predsednički kandidati već dva ili tri meseca vode vrlo skupu kampanju finansiranu iz nepoznatih izvora.

"Ako sam nešto naučila iz procesa evropskih integracija onda je koliko je transparentnost upravo važna - da li je to novac koji dolazi iz inostranstva, ili krugova krupnog kapitala - tajkunski. To su važne stvari za građane, to nije demagogija i populizam", naglasila je Joksimović.

Prema njenim rečima, SNS kao najveća stranka koja ima najveći broj poslaničkih mesta u parlamentu, ima legitimne izvore finansiranja.

Predsednica Nardone skupštine Maja Gojković najavila je da će sutra u 13 sati raspisati i objaviti datum predsedničkih izbora.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.