Janjić predsednik, Miljković zamenik

Izvor: juGmedia, 24.Dec.2013, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janjić predsednik, Miljković zamenik

LEBANE – Dosadašnji predsednik opštine  Zoran Ilić smenjen je danas  na 15. sednici Skupštine opštine i tajnim glasanjem izabran novi predsednik opštine  Goran Janjić.

Za njegovog zamenika postavljen je Marko Miljković iz SPS-a 

Danas je smenjen i predsednik Skupštine opštine Gojko Marjanović a za novog predsednika Skupštine opštine postavljen je Srđan Jović.

Funkciju zamenika predsednika Skupštine opštine od danas obavljaće Ljubiša Spasić >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << iz SNS-a. 

Na današnjoj sednici odbornici DS, SPS i SNS predložili su novi dnevni red nakon čega su skupštinsku salu napustili i tadašnji predsednik Skupštine Gojko Marjanović koji je predlagao da se sednica odloži, zatim predsednik opštine Zoran Ilić, njegov zamenik Nenad Zagorac kao i svi odbornici URS, DSS i deo SNS.

 Skupštinsku salu napustili su kasnije i sekretar Skupštine kao i njegov zamenik . 

Sednica je nastavljena sa radom u prisustvu tadašnjeg zamenika a sada predsednika Skupštine Srđanom Jovićem, tehničkim sekretarom, načelnikom opštinske uprave i 17 odbornika DS; SPS i SNS koji su tajnim glasanjem izabrali novo rukovodstvo lokalne samouprave. 

Odbornik Srđan Perić podneo je ostavku na tom mestu, kojem je kako je danas rečeno namenjena neka nova funkcija a potvrđeni su odbornički mandati Vesni Bogdanović i Ivanu Bogdanoviću. 

Ovo što se sada izdešavalo mi smo isplanirali još pre mesec dana, samo smo čekali prvu zakazanu sednicu da realizujemo svoj plan. Uspeli smo u tome i sada smo formirali novo rukovodstvo lokalne samouprave.On što će biti naš prioritet jeste otvaranje novih radnih mesta, a ne nove investicije, koje nisu manje važne ali ne i prioritetne.Time potvrđujem da se neće pratiti trend predhodne vlasti jer imamo svoj plan i prioritete“, rekao je novoizabrani predsednik opštine Lebane Goran Janjić. 

Bivši predsedni opštine Lebane Zoran Ilić nije bio u zgradi lokalne samouprave a nije se javio ni na mobilni telefon.

 Srđan Zivković iz SNS kaže za juGmediu da je većina odlučila o novo nastaloj situaciji i da se tu ništa više ne može. Poručio je samo da će oni ipak biti jako opozicija. 

Danas je usvojen i budžet za 2014. godinu. 

Nova sednica Skupštine opštine biće zakazana posle nove godine u prvoj nedelji 2014. godine. 

(Kraj)ana/ena

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.