Izrečena opomena Zoranu Živkoviću

Izvor: Akter, 09.Apr.2015, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrečena opomena Zoranu Živkoviću

Potpredsednik Skupštine Srbije Igor Bečić izrekao je danas opomenu poslaniku opozicione Nove stranke Zoranu Živkoviću, zbog toga što je rekao da su poslanici vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) u prošlosti tražili da se "ubije po 100 muslimana"

"Cuo sam ovde dosta poslanika koji su vrlo jasno i javno rekli da bi voleli da je Beograd Abu Dabi. Mislim da je to dobro i da je to jedan veliki napredak, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << pa verovatno i otuda ime stranke – Srpska napredna stranka, jer je to dramatično bolji stav, nego stav koji je bio kod istih ljudi pre 15-tak godina da treba pobiti po 100 muslimana", rekao je Živković.

Bečić je opomenu izrekao sat vremena po izjavi Živkovića, pošto je čekao da stigne stenografska beleška sa sednice.

Pošto je pročitao belešku, Bečić je kazao:"Gospodine Živkoviću, izričem vam opomenu, sram vas bilo!".

Na izjavu Živkovića je reagovao poslanik SNS Vladimir Đukanović, koji je rekao da je on uvredio dostojanstvo parlamenta i pozvao na rasnu i nacionalnu netrpeljivost.

Reagovao je i šef poslaničke grupe Socijaldemokraske stranke Marko Đurišić, koji je istako da se opomena ne može izreći retroaktivno.

"Predsedavajući treba da prati sednicu i odmah reaguje, a ne da naknadno čita stenografske beleške i posebno ne razumem zašto je izrečena opomena za nešto što je neko rekao 1995. godine", rekao je Đurišić kome su ranije danas izrečene dve opomene.

Nakon kraće polemike poslanika, u skupštinsku salu se vratila predsednica parlamenta Maja Gojković koja je odredila petominutnu pauzu i šefove poslaničkih grupa pozvala na konsultacije.

Nakon konsultacija, rasprava je nastavljena po dnevnom redu razmatranjem amandmanima na poseban zakon o projektu "Beograd na vodi".

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.