Izvor: Blic, 02.Nov.2016, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanjica: Remović novi direktor Centra za socijalni rad

Na današnjem zasedanju ivanjičkog parlamenta prihvaćena je ostavka Svetlane Jelić koja je od 2000. godine bila na mestu direktora Centra za socijalni rad. Umesto nje vršilac dužnosti direktora, na predlog odborničke grupe SNS-SPS, biće ekonomista Novak Remović.

Razlozi zbog kojih je Jelićeva podnela ostavku nisu javno obrazloženi.

Doneta je i odluka o prestanku rada postojanja "Direkcije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za izgradnju" kao posebnog Javnog preduzeća, a sve nadležnosti prenete su na opštinu Ivanjica.

Jednoglasno je usvojen predlog odluke o izradi Plana detaljne regulacije koridora infrastrukture na području prostornog plana Parka prirode "Golja".

Nakon 13 godina odbornici su raspravljali o nazivima ulica i trgova u Ivanjici. Naime, 2003. lokalni parlament izglasao je nova imena trgova i ulica u varoši, ali odluka nikada nije primenjena. Zato su građani duže od decenije faktički živeli na dve adrese, što je stvaralo probleme.

Danas je odlučeno da se poništi odluka iz 2003, pa će glavna ulica u Ivanjici opet nositi naziv narodnog heroja Milinka Kušića, a ne kao što je predloženo u izmeni dr Zorana Đinđića.

Studenti koji se finasiraju iz budžeta ostvariće pravo na opštinsku stipendiju ako imaju prosečnu ocenu 8,50 , dok će za stipendiranje master studija biti potrebna prosečna ocena devet, tačnije 240 ESPB. Takođe će pravo na stipendiranje imati i studenti sa hendikepom, budžetski finansirani, kao i pripadnici romskih i nacionalnih manjina bez obzira na prosečnu ocenu, odlučio je lokalni parlament.

Usvojen je i operativni plan zaštite od poplava, izveštaj rada opštinskog pravobranilaštva, predškolske ustanove "Bajka" i Biblioteke "Svetislav Vulović".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.