Istaknuti članovi SRS prelaze u SNS

Izvor: B92, 04.Jul.2012, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istaknuti članovi SRS prelaze u SNS

Beograd -- Nekoliko bivših poslanika SRS Aleksandar Martinović, Dragan Stevanović, Marina Raguš i Vladan Jeremić prelaze u Srpsku naprednu stranku, potvrdio je Martinović.

Martinović je agenciji Tanjug rekao da će u narednih nekoliko dana doći do formalnog pristupanja naprednjacima i naveo da je sa liderom SNS Aleksandrom Vučićem imao "korektan razgovor" u kome su se saglasili da je "u politici, kao i u životu potreban kompromis i da su taj kompromis postigli".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Doskorašnji funkcioner radikala objasnio je da je razlog njegovog prelaska u tabor naprednjaka to što SRS nema perspektivu zbog načina na koji se vodi i kadrovskih rešenja koja su urađena nakon izbora.

"U stranci je bilo mnogo mladih i obrazovanih ljudi, ali nažalost predsednik stranke je te ljude gurnuo u stranu i opredelio se za neke druge", rekao je Martinović i ocenio da SRS ne može da očekuje ništa povoljno ni nakon sledećih izbora.

"Ono što je najbolje bilo u SRS sada će biti u SNS", rekao je Martinović.

Na pitanje zašto se opredilio za prelazak u SNS kada je tu stranku zajedno sa kolegama oštro kritikovao u republičkom parlamentu, Martinović je odgovorio da je to bila politika stranke u tom trenutku.

"Dok smo bili u SRS trudili smo se da SRS predstavimo na drugačiji način i da nacionalizam bude prosvećen i kulturan", rekao je Martinović.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.