Ipak manji porez za poljoprivredna zemljišta u okolini Niša

Izvor: JužneVesti.com, 17.Avg.2017, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ipak manji porez za poljoprivredna zemljišta u okolini Niša

Poreska rešenja koja su poslednjih meseci stigla na adrese oko 6.000 domaćinastava iz okoline Niša, kojima se poljoprivredno zemljište, vodi kao građevinsko, biće najverovatnije poništena, jer je porez “nerealno veliki”, rekao je predsednik Skupštine Grada Rade Rajković. On dodaje da već postoji nacrt rešenja i da samo treba da se sprovede.

Predlog o izmeni odluke o porezu na imovinu, kaže Rajković, naći će se pred niškim odbornicima 22. avgusta.

Na >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << inicijativu odborničke grupe SNS i Zorana Perišića sazivamo redovnu brzu sednicu da se eventualno promene cene zemljišta u okolini Niša, kojima je porez mnogostruko uvećan. Još 2006. su ta zemljišta proglašena za građevinska zemljišta, a sada tražimo modus da se to reši. Već postoji određen nacrt kako bi to moglo da se odradi i obratićemo se Vladi Srbije sa predlogom izmene Zakona - rekao je Rajković.

On dodaje da još niko od građana nije platio porez, ali i da ako se to u međuvremenu desi, da će im pare biti vraćene.

Podsetimo, mnogim građanima u okolini Niša stigli su višestruko uvećani računi za porez na imovinu za njive i placeve koji su postali “građevinsko zemljište”.

Oko ovoga su se sukobili i gradonačelnik Niša Darko Bulatović i Demokrate.

Bulatović tvrdi da je za problem kriva Demokratska stranka, jer je “2011. promenila urbanistički plan”, dok u DS-u kažu da je upravo SNS povećao poreze 2014.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.