Igora Pavličića sačuvao proliv

Izvor: Kurir, 30.Avg.2012, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Igora Pavličića sačuvao proliv

Zbog Tihomira Nikolića iz PUPS, koji je imao stomačnih problema, propala inicijativa SNS za smenu vlasti u glavnom gradu Vojvodine

NOVI SAD - Cirkus.

Novosadski naprednjaci i njihovi koalicioni partneri juče nisu imali većinu za rušenje vlade gradonačelnika Igora Pavličića jer je najstariji odbornik iz redova PUPS Tihomir Nikolić imao dijareju! Predsednica Skupštine grada Aleksandra Jerkov ekspresno je zakazala sednicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << parlamenta nakon što su prekjuče naprednjaci i njihovi partneri podneti inicijativu za razrešenje gradske vlasti.

Odbornici okupljeni oko SNS, uključujući i novosadske socijaliste, koji su juče dobili zeleno svetlo da se pridruže naprednjacima u rušenju aktuelne vlasti, dugo su se prebrojavali ispred zgrade Skupštine. Za većinu im je bilo potrebno 40 odbornika, ali bilo ih je samo 39. Dva odbornika iz koalicije još su na odmoru u inostranstvu, a Tihomir Nikolić iz PUPS baš juče je dobio nezgodne stomačne tegobe!

I dok su se naprednjaci i njihovi koalicioni partneri prebrojavali, Aleksandra Jerkov je ušla u salu, konstatovala da nema kvoruma i odložila sednicu i napustila zdanje.

- Sednica je odložena jer se oni koji su podneli zahtev za njeno zakazivanje nisu pojavili u skupštinskoj sali - izjavila je Jerkov i objasnila da će naknadno zakazati nastavak sednice, ali da ne postoji zakonom propisan rok do kojeg to mora da uradi.

Međutim, Tihomir Nikolić ipak je nekako uspeo da dođe i namakao naprednjacima i njihovim partnerima potrebnu većinu, ali kasno. Naprednjaci se nisu pomirili s tim. Okupili su svih 40 odbornika i ušli u skupštinsku salu kako bi pred medijima pokazali da imaju većinu.

- Vidite da imamo većinu. Nismo hteli da uđemo na sednicu jer je zakazana na skandalozan način. Aktuelna vlast je pokušala da o najvažnijim pitanjima za grad raspravljamo na sednici zakazanoj 45 minuta pre početka telefonom, sve u nadi da nije formirana nova većina. Tražimo od Aleksandre Jerkov da što pre zakaže nastavak sednice - objasnio je lider novosadskih naprednjaka Miloš Vučević i pred novinarima pozvao Jerkovljevu, koja mu nije odgovorila na poziv.

Sada se čeka da ona zakaže nastavak, a Igor Pavličić je ovakvim raspletom događaja svakako za još neko vreme sačuvao mesto gradonačelnika.

Saša Popović

Nikolić: Ja sam stara generacija

- Uhvatila me je muka od sveg ovog. Ja sam čovek stare generacije i nisam navikao na ovaj cirkus. Eto, imao sam zdravstvenih problema i meni kao čoveku u godinama 45 minuta jednostavno nije bilo dovoljno da dođem na sednicu - izjadao se novinaru Kurira Nikolić.

Pavličić: Došao sam da im čestitam, a njih nema

I dalje aktuelni gradonačelnik Pavličić naglasio da će gradska vlast nastaviti da radi svoj posao, uz konstataciju da se nastavlja politička sapunica koja traje već mesec dana.- Novi Sad ovo nije zaslužio. Došao sam da vidim da li ima nove većine i, ako je ima, da im čestitam na tome, a oni se nisu pojavili - izjavio je Pavličić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.